Σειρά συναντήσεων με κυπριακά κόμματα είχε την Παρασκευή 19 Ιουλίου η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης στη Μεγαλόνησο με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Συγκεκριμένα οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ρένα Δούρου, Νίνα Κασσιμάτη και Θεοδώρα Τζάκρη είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Παράταξης, αποτελούμενης από τους αντιπροέδρους Γιάννο Λακκοτρύπη και Αντιγόνη Παπαδοπούλου, καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου, Αντρέα Θεμιστοκλέους.

Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συνάντησης, όπως τη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που διεξήχθη στα γραφεία του κόμματος, βρέθηκε το Κυπριακό και η ανάγκη δίκαιης και βιώσιμης επίλυσής του ενώ συζητήθηκαν και θέματα της ΕΕ, της Ανατολικής Μεσογείου αλλά το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε την πρόθεση του κόμματος, όπως την εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για ανάληψη πρωτοβουλιών από το κόμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τη Δημοκρατική Παράταξη

Τι συζητήθηκε με το ΕΔΕΚ

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με αντιπροσωπεία του ΕΔΕΚ Σοσιαλιστικού κόμματος, στα γραφεία του κόμματος.

Το κυπριακό και οι πολυεπίπεδες πτυχές του ήταν στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης, κατά την οποία η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του κυπριακού στη βάση του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ). Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, όπως και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.