Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία αρνείται να εγκαταλείψει τα νεό-οθωμανικά της αφηγήματα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία αρνείται να εγκαταλείψει τα νεό-οθωμανικά της αφηγήματα

Τις τουρκικές φιέστες μίσους στα κατεχόμενα της Κύπρου καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τις τουρκικές φιέστες στην κατεχόμενη Κύπρο καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με ανακοίνωση που εξέδωσε για την ημέρα συμπλήρωσης 50 ετών από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου μέρους του νησιού.

Στην ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση καταδικάζει απερίφραστα και τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που προσβάλλουν, για άλλη μια φορά, την μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, των αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων και των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων.

«Δυστυχώς, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όχι μόνο η Τουρκία αρνείται να εγκαταλείψει τα νεό-οθωμανικά της αφηγήματα και να συμμορφωθεί επιτέλους με το διεθνές δίκαιο, αλλά αντίθετα επιχαίρει για τις παράνομες ενέργειες της» συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου καλεί την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα: «πρώτον, προβαίνοντας στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου η νέα αυτή τουρκική πρόκληση να έχει αντίκτυπο στις ευρωτουρκικές σχέσεις».

«Και δεύτερον, τονίζοντας σε διεθνές και ευρωπαικό επίπεδο, τη σημασία που έχει για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ειρήνη στην περιοχή, ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων και η επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση, από εκεί που διεκόπησαν στο Κρανς Μοντανά, για λύση στη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» συμπληρώνει.

Sports in

Αποθέωσε Γιαμάλ ο Καντονά

Ο Ερίκ Καντονά μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Λαμίν Γιαμάλ ενώ υποστήριξε πως κανένας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν του μοιάζει.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024