Την κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση-ελεύθερη απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, παρακολούθησε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον σύντροφό του Τάιλερ ΜακMπέθ, στην Επίδαυρο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπήκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου χαιρετώντας τον κόσμο και βγάζοντας selfie μαζί του.

Μετά την επιστροφή του από την Κύπρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να απολαύσει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το Σάββατο 20 Ιουλίου, την εμβληματική παράσταση, στο πλαίσιο στο  Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επίδαυρο

Λίγο πριν κάτσει στη θέση του

Έχοντας στο πλευρό του τον Τάιλερ

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στο ρόλο του Χρεμύλου ο Μάνος Βακούσης, που τιμήθηκε πρόσφατα με το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου «Κάρολος Κουν». Στο θίασο συμμετέχει η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Στο μουσικό μέρος της παράστασης παίρνουν μέρος οι Χατζηφραγκέτα και η Nalyssa Green. Στην Παράβαση του έργου εμφανίζεται η καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου.

Από την Κύπρο

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος Κασσελάκης, στην επίσκεψή του στην Κύπρο εξήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας απευθύνοντας χαιρετισμό το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουλίου στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Αγνοούμενους στον Κόρνο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «οι Έλληνες και Κύπριοι αγνοούμενοι δεν είναι απλά Έλληνες και Κύπριοι αγνοούμενοι. Είναι και Ευρωπαίοι αγνοούμενοι. Ήταν Ευρωπαίοι πολίτες. Γι’ αυτό το λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο, έτσι ώστε να μπορεί αυτό το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ευρωπαίων πολιτών να αναδειχθεί εκεί που πρέπει, για να μπορέσει επιτέλους η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους να πράξει το ιερό της έργο με περισσότερη στήριξη απ’ ό,τι αυτή τη στιγμή. Διότι είναι ηθικό ζήτημα. Είναι ηθικό ζήτημα και για τους Ελλαδίτες, και για τους Ελληνοκύπριους, για όλους τους λαούς, διότι είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να το στηρίξουμε χωρίς ενδοιασμούς».