Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι «μετασεισμοί» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Δραγασάκη - Νέες αναταράξεις εν μέσω γκρίνιας για τα οικονομικά

Συνεχίζονται οι «μετασεισμοί» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση Δραγασάκη – Νέες αναταράξεις εν μέσω γκρίνιας για τα οικονομικά

Η ηχηρή αποχώρηση Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η γεμάτη αιχμές απάντηση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις

Με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρακολουθεί παράσταση στην Επίδαυρο, αφού ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Λευκωσία για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι «μετασεισμοί» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη συνεχίζονται, εν μέσω τριβών και για τα ζοφερά οικονομικά του κόμματος (σ.σ. ο Κασσελάκης, πάντως, είδε Πλούτο του Αριστοφάνη, ό,τι πρέπει μετά τις «περίφημες» δηλώσεις του περί «μαύρου χρήματος»).

Η ηχηρή αποχώρηση του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη, που συνοδεύτηκε από σοβαρές αιχμές για την σημερινή ηγεσία του κόμματος, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί «Καλή αντάμωση» σε «ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς», έγινε δεκτή με μία εξίσου αιχμηρή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις στελεχών.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις αιχμές Δραγασάκη ήταν γεμάτη υπαινιγμούς, ενώ συνδύαζε την αποχώρηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα με τις ευρύτερες εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Από κοντά και ο Παύλος Πολάκης, που έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Μαύρη μέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας σήμερα».

Το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρήθηκε απαξιωτικό για το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ενόχλησε ιδιαίτερα τόσο τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, όσο και μία σειρά «ουδέτερων» βουλευτών.

«Κατώτερη των περιστάσεων»

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του πρώην αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βασιλειάδη, ο οποίος τόνισε πως «σίγουρα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Είναι λάθος ένα κόμμα να δείχνει αυτή την μικροψυχία», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν με βρίσκει σύμφωνη. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχνά τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή του στην Αριστερά και την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική μας πορεία», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής. Όλγα Γεροβασίλη.

«Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα. Ήταν παρών στην πρώτη γραμμή πάντα», ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης και επισήμανε πως «η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών».

Μάλιστα, την ανάρτηση Ζαχαριάδη αναπαρήγαγε ο Γιώργος Βασιλειάδης, επισημαίνοντας: «Προσυπογράφω κάθε λέξη. Οι διαφωνίες μας, όλα αυτά τα χρόνια, πολλές. Ο σεβασμός δεδομένος».

«Μαύρα» τα μαντάτα για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ – όχι τα ταμεία

Την ίδια στιγμή, οι εσωκομματικές αναταράξεις μετά τις – τουλάχιστον ατυχείς για τον ίδιο, όπως αποδείχθηκε – δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος» στα κομματικά ταμεία, που συνοδεύονταν από αιχμές κατά της ηγεσίας Τσίπρα, ασχέτως εάν στη συνέχεια «μαζεύτηκαν», έχουν επιδεινώσει την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο βιώνει καιρούς χαλεπούς από οικονομικής πλευράς.

Πέρα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», με τους εργαζόμενους να διαμαρτύρονται καθημερινά έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, χαρακτηριστικό είναι πως η οικονομική στενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζει την ηγεσία να αναζητά λύσεις μείωσης δαπανών και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε αυτό περιλαμβάνεται ακόμα και η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο σχέδιο Κασσελάκη είναι ναι μεν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρεθεί στη συμπρωτεύουσα, αλλά να μην παραχωρήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τις παραγωγικές τάξεις στο Βελλίδειο, παρά μόνο την συνέντευξη Τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης.

Το πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί – σε πρώτη φάση – από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, που θα έχει ως αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος ενόψει και της ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο μεταξύ, ίσως η σιωπή να είναι «χρυσός».

Sports in

Μια κίνηση που «έδειξε» πολλά

Η πάσα του Κωστούλα στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού φανερώνει τον σωστό τρόπο σκέψης του νεαρού στράικερ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024