Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Λαμίν Γιαμάλ στο Euro 2024 έχουν κάνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να μιλάει για εκείνον.

Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ερίκ Καντονά ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του 17χρονου παίκτη της Μπαρτσελόνα λέγοντας:

«Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει η Ισπανία και είναι καλό να έχεις αυτόν τον τύπο παίκτη γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει. Εκπλήσσει τους πάντες κάθε φορά. Έχει μεγάλη όραση, μεγάλη τεχνική και παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Τον λατρεύω. Μερικές φορές παρακολουθώ ένα παιχνίδι μόνο και μόνο για να παρακολουθήσω έναν παίκτη».

Όσον αφορά την πρώην ομάδα του και το αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απάντησε:

«Έχουν μερικούς καλούς παίκτες, μερικούς σπουδαίους παίκτες, φυσικά. Αλλά δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κάποιος σαν τον Γιαμάλ», ενώ έδωσε και μερικές συμβουλές στον Γιαμάλ.

«Θα έλεγα ότι πρέπει να απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο, να έχεις πάθος για το παιχνίδι. Και να αγαπάς πραγματικά το παιχνίδι. Η μπάλα είναι ένας φίλος και είναι τόσο υπέροχο να έχεις αυτή τη σχέση με την μπάλα.

Η μπάλα δεν είναι εχθρός. Πάρα πολλοί παίκτες αισθάνονται ότι η μπάλα είναι κάποιου είδους εχθρός. Αλλά όταν βλέπεις τον Λαμίν Γιαμάλ, νιώθεις πραγματικά ότι η μπάλα είναι φίλος. Ακόμα και αδελφός».