Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, μίλησε για την επιλογή του να αναλάβει τον σύλλογο, αλλά και για τους στόχους που έχει βάλει.

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός στάθηκε στο ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει, αλλά και στην σχέση του με τον Ντέκο για τις μεταγραφές.

Οι δηλώσεις του Χάνσι Φλικ:

«Το ένιωσα από την πρώτη μέρα που ήρθα αυτό το πάθος και η αφοσίωση που έχουν οι άνθρωποι εδώ, οι οπαδοί, ο πρόεδρος, όλοι. Θέλω να γίνω μέρος αυτού του συλλόγου και να δώσω τα πάντα για να πάω αυτή την ομάδα στο επόμενο επίπεδο. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

Όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής, κοιτούσα την Μπαρτσελόνα, επειδή έπαιζαν φανταστικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να δει κανείς πώς χρησιμοποιούν και εξελίσσουν τους νέους παίκτες, οι οποίοι είναι πραγματικά εξαιρετικοί».

Για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει: «Το ποδόσφαιρό μου είναι όμοιο με αυτό της Μπαρτσελόνα. Έχω μελετήσει πολύ το ολλανδικό ποδόσφαιρο και τον Γιόχαν Κρόιφ».

Για τις μεταγραφές: «Η σχέση μου με τον Ντέκο (τον αθλητικό διευθυντή) είναι πολύ καλή, κάνει φανταστική δουλειά. Οι μεταγραφές που θα κάνουμε θα αυξήσουν την ποιότητα της ομάδας».