Ο Γερμανός αμυντικός Ζερόμ Μπόατενγκ πέτυχε την Παρασκευή (19/7) μια νομική νίκη εναντίον της πρώην συντρόφου του που τον κατηγόρησε για επίθεση, λαμβάνοντας μόνο μια προειδοποίηση από το δικαστήριο του Μονάχου, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της έφεσης της υπόθεσης.

Η δικαστής Σουζάν Χέμερικ έκρινε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν την κατηγορία ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ήταν «βίαιος προς τις γυναίκες».

Επέβαλε προειδοποίηση στον αμυντικό και πρόστιμο 200.000 ευρώ υπό όρους το οποίο θα καταβληθεί μόνο σε περίπτωση νέας καταδίκης.

Η πρώην σύντροφος του Μπόατενγκ και μητέρα των διδύμων του τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε και την προσέβαλε κατά τη διάρκεια διακοπών στην Καραϊβική το 2018.

Οι δίκες και το πρόστιμο

Ο Μπόατενγκ, τώρα 35 ετών, καταδικάστηκε το 2021 σε πρόστιμο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια μιας πρώτης δίκης. Μια πρώτη έφεση που είχε καταθέσει για να επιτύχει την ακύρωση της απόφασης απορρίφθηκε προτού γίνει τελικά δεκτό το αίτημά του για να επωφεληθεί από μια τρίτη δίκη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης, η πρώην σύντροφος του Μπόατενγκ είπε ότι ο πρώην Γερμανός διεθνής τη γρονθοκόπησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ανάσα της για μια στιγμή κατά τη διάρκεια μιας έντονης λογομαχίας.

Εξήγησε πώς ο σύντροφός της εκείνη τη στιγμή «πίεσε το μάτι της με τον αντίχειρά του, τη δάγκωσε στο κεφάλι και την τράβηξε στο έδαφος από τα μαλλιά της». Η νεαρή ανέφερε επίσης αλλεπάλληλες προσβολές και πολλές γροθιές.

Τα υποτιθέμενα γεγονότα συνέβησαν τις εβδομάδες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία που ο Μπόατενγκ έπαιξε με τη Γερμανία.

Παίκτης της Μπάγερν Μονάχου για δέκα σεζόν, ο Μπόατενγκ υπέγραψε στην Λιόν το 2021 πριν ενταχθεί στον αυστριακό σύλλογο ΛΑΣΚ Λιντζ τον περασμένο μήνα.