Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το in στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι! (pics)

Το in στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι! (pics)

Το In.gr εξασφάλισε φωτογραφίες από το Ολυμπιακό Χωριό και όπως μπορείτε να δείτε έχει και ιδανικούς χώρους ακόμη και για περιπάτους με φόντο τον Σηκουάνα.

Μπορεί για τους δημοσιογράφους να μην έχει ακόμα ανοίξει το Ολυμπιακό Χωριό, αλλά το In κάνει την πρώτη ξενάγηση μέσα από φωτογραφίες που μας έστειλαν φίλοι από την Ελλάδα μέχρι και το Κατάρ, όπου βρίσκονται ήδη εντός των τειχών ενός τόσο μεγάλου οικισμού που σε μέρες αιχμής θα φιλοξενήσει σχεδόν 15.000 άτομα (αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδούς).

Η τοποθεσία, ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς δήμους της πόλης (Σεν Ντενί, Σεν Ουέν, Λ’Ιλ Σεν Ντενί) βρίσκεται περίπου 7 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου του Παρισιού. Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 4 δισ. Ευρώ και αποτελείται από 70 συνολικά κτίρια, με Απλώνεται σε 70 κτίρια και διαθέτει 14.250 κλίνες για τους εκπροσώπους των 206 χωρών.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρότζεκτ με προοπτική που αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή ένα μεγάλο στοίχημα για τους διοργανωτές όχι μόνο για τους αγώνες αλλά και για την επόμενη μέρα. Καθώς με το πέρας των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων, το Ολυμπιακό Χωριό θα ετοιμαστεί για να υποδεχθεί τους νέους κατοίκους του, στις 2.800 νέες κατοικίες που θα δημιουργηθούν όταν οι ολυμπιακοί προβολείς σβήσουν. Καθένας από τους τρεις εμπλεκόμενους δήμους θα χρησιμοποιήσει ένα ποσοστό των νέων κατοικιών για κοινωνική στέγαση, ενώ οι υπόλοιπες κατοικίες έχουν ήδη αγοραστεί από ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες, οι οποίες και θα τις θέσουν προς πώληση στις τιμές που διαμορφώνονται από την αγορά ακινήτων. Παράλληλα με τα νέα διαμερίσματα, θα διατεθούν και πολλοί επαγγελματικοί χώροι.

Και όλα αυτά σε μια περιοχή δύσκολη (πρώην βιομηχανική), με έντονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και υψηλή εγκληματικότητα. Όλοι ελπίζουν ότι με αυτή την προσθήκη και τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή τα πράγματα θα αλλάξουν πλέον προς το καλύτερο.

Στο Ολυμπιακό Χωριό θα λειτουργεί ένα κέντρο άθλησης, ένα ιατρικό κέντρο, ένα σούπερ μάρκετ, μια τράπεζα, ένα ταχυδρομείο και ένα κομμωτήριο μεταξύ άλλων ενώ υπάρχουν – όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το In – ότι έχει και ιδανικούς χώρους για περιπάτους με φόντο τον Σηκουάνα.

Ιδανική για τους αθλητές είναι και η περιοχή στο Olympic Village Plaza, έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης αθλητών με επισκέπτες (οι οποίοι θα έχουν ειδική άδεια για να εισέλθουν), όπου θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων, αλλά και όπου θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τα αγωνιστικά δρώμενα μέσω τεράστιας βιντεοθόνης.

Σε μια από τις αφίσες των αγώνων, δεσπόζει (όπως βλέπετε και στη σχετική φωτό) η Μαρία Σάκκαρη με τον Στέφανο Τσιτσιπά από τη συμμετοχή τους στους αγώνες του Τόκιο.

Δείτε φωτογραφίες από το Ολυμπιακό Χωριό

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024