Ο Ολυμπιακός έδωσε και το δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Μέχελεν και είναι προφανές ότι και σ’ αυτό το ματς το τελευταίο που ενδιέφερε τον Μεντιλίμπαρ ήταν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Σίγουρα όμως αυτό που ενδιαφέρει και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό τον Ισπανό τεχνικό είναι η αξιοποίηση των νεαρών παικτών της ομάδας του και τα όσα είδε και χθες ο «Μέντι» σίγουρα τον άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο.

Πάμε λοιπόν στον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Χρήστο Μουζακίτη, ο οποίος μετά το καλό δεύτερο ημίχρονο εναντίον του Άγιαξ, συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς και στο παιχνίδι με την Μέχελεν.

Ο νεαρός χαφ των πειραιωτών άνοιξε μάλιστα το σκορ πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης, ένα γκολ που θύμισε αυτό που είχε πετύχει ο Γιαμάλ στο πρόσφατο Euro εναντίον της Γαλλίας.

Το «ζυγισμένο» σουτ του νεαρού άσου άφησε άφωνους τους φιλάθλους στις εξέδρες του γηπέδου και προκάλεσε τον θαυμασμό στους πάγκους των δύο ομάδων.

Ένα γκολ που αν μη τι άλλο έφερε στο μυαλό όλων το εντυπωσιακό τέρμα που είχε πετύχει ο 17χρονος σταρ της Ισπανίας πριν από λίγο καιρό.

Ο Μουζακίτης είναι ένα χαφ που έχει μεγάλη δυνατότητα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και τον χαρακτηρίζουν δύο πολύ καλά στοιχεία.

Το πρώτο έχει να κάνει με τα εξαιρετικά χτυπήματα της μπάλας, καθώς είναι πολύ καλός τεχνικά και έχει την ευστροφία για να βγάλει την καλή, την έξυπνη, την απρόβλεπτη πάσα.

Το είδαμε αυτό στο χθεσινό φιλικό με τον Άγιαξ, καθώς έβγαλε μια εξαιρετική πάσα από τον άξονα στον Μασούρα, ακινητοποιώντας την αμυντική γραμμή της ολλανδικής ομάδας.

Ήταν μια κάθετη μεταβίβαση που βγάζει νοκ άουτ την αντίπαλη άμυνα και ο Μασούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του «Αίαντα».

Στο σημερινό φιλικό με την Μέχελεν, ο 17χρονος μέσος των πειραιωτών πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι ο Μουζακίτης είναι χαφ που έχει επαφή με τα δίχτυα.

Κι αυτό είναι αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, καθώς κάθε προπονητής θέλει από το «οχτάρι» της ομάδας του να απειλεί την αντίπαλη εστία.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει διακρίνει τις ικανότητες που έχει ο νεαρός χαφ των «ερυθρόλευκων» και γι’ αυτό άλλωστε τον πήρε στην αποστολή για την προετοιμασία στην Ολλανδία.

Τι είναι αυτό που ζητά συνεχώς ο προπονητής του Ολυμπιακού από τον Μουζακίτη, αλλά και από τα άλλα νέα παιδιά των «ερυθρόλευκων»; Να δουλέψουν πολύ σκληρά για να βελτιώσουν την ένταση στο παιχνίδι τους και τα τρεξίματα τους.

Οι απαιτήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες στην πρώτη ομάδα και ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει οι νεαροί «ερυθρόλευκοι» να δουλέψουν πολύ πάνω στην ένταση των τρεξιμάτων τους.

Γι’ αυτό και ο «Μέντι» μιλά συνεχώς ζητώντας ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια σε καθημερινή βάση με προφανή στόχο να βελτιώσει τους μικρούς και σε αθλητικό επίπεδο.

Είναι δεδομένο ότι τα καλά στοιχεία υπάρχουν, η τεχνική και το ταλέντο είναι εδώ, αλλά σήμερα στο ποδόσφαιρο είναι πιο απαραίτητες από ποτέ και οι δυνάμεις και ο έμπειρος τεχνικός θέλει να βάλει γερές βάσεις στους «μικρούς», για να κάνουν το μεγαλύτερο δυνατό άλμα στην καριέρα τους.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουρίκης δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα νέα παιδιά που είναι στην Ολλανδία, δουλεύει πολύ μαζί τους κι αυτό είναι αναμφίβολα μεγάλο κέρδος για τους νεαρούς που είναι στο Ρότερνταμ.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τα παιδιά που πήγαν στην φετινή προετοιμασία να ακολουθήσουν το πρόγραμμα προπόνησης της πρώτης ομάδας και ο Μεντιλίμπαρ είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον στενό του συνεργάτη για να γίνει η καλύτερη δουλειά.

Φαίνεται λοιπόν ότι μετά από τις πρώτες προπονήσεις σε Ρέντη και Ολλανδία, τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά κι αυτό ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Ισπανό τεχνικό της ομάδας του λιμανιού.

Η κούραση βέβαια είναι εμφανής μετά από κάθε προπόνηση, αλλά ο προπονητής φυσικής κατάστασης των «ερυθρόλευκων» μιλά συνεχώς στους μικρούς, εξηγώντας πως αυτή η κούραση θα τους βοηθήσει ν’ ανέβουν επίπεδο και να παίξουν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.