Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Φερστάπεν είναι ο πιο καλοπληρωμένος οδηγός της Formula 1

Ο Φερστάπεν είναι ο πιο καλοπληρωμένος οδηγός της Formula 1

Αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ ο πρωταθλητής κόσμου με δεύτερο σε αποδοχές τον Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν έχει αμοιβή ανάλογη με την απόδοσή του. Ο νυν πρωταθλητής είναι με διαφορά ο πιο καλοπληρωμένος οδηγός της Formula 1, με ετήσιο μισθό 72 εκατομμυρίων ευρώ συν 20 εκατομμύρια σε μπόνους, σύμφωνα με το ‘Business Book GP’. Ο μεγάλος του αντίπαλος, Λιούις Χάμιλτον, είναι ο μόνος με παρόμοια αμοιβή, καθώς στον τελευταίο του χρόνο στη Mercedes θα λάβει 60 εκατομμύρια.

Για να φτάσουμε στην τρίτη θέση αυτής της κατάταξης, πρέπει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς τα κάτω, Αυτή την θέση μοιράζονται οι Φερνάντο Αλόνσο και Σαρλ Λεκλέρκ, με μισθό 24 εκατομμυρίων. Σε προηγούμενες σεζόν, ο Ισπανός οδηγός ηγείτο αυτής της κατάταξης με μισθούς άνω των 30 εκατομμυρίων. Εάν ληφθούν υπόψη οι μεταβλητές, τόσο αυτός όσο και ο Λεκλέρκ μπορούν να ξεπεραστούν από τον Λάντο Νόρις, που λαμβάνει από την McLaren 21 εκατομμύρια σταθερά συν 5 εκατομμύρια που εξαρτώνται από τα αποτελέσματα.

Ο Κάρλος Σάινθ δεν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, καθώς θα αφήσει τη Ferrari έχοντας λάβει 18 εκατομμύρια. Ο Τζορτζ Ράσελ, που θα αναλάβει το βολάν της Mercedes το 2025, λαμβάνει 12 εκατομμύρια. Ο Πιερ Γκασλί ισοφαρίζει αυτό το ποσό, αλλά η Alpine του δίνει τη δυνατότητα να το αυξήσει κατά 3 εκατομμύρια ανάλογα με τα αποτελέσματα. Ο Σέρχιο Πέρεζ λαμβάνει 10 εκατομμύρια σταθερά και μπορεί να λάβει επιπλέον 3 εκατομμύρια σε μπόνους στην Red Bull.

Ο Λόγκαν Σάρτζαντ είναι ο οδηγός με τον χαμηλότερο μισθό φέτος, καθώς λαμβάνει από την Williams 1,5 εκατομμύρια. Οι άλλοι δύο οδηγοί με τους χαμηλότερους μισθούς, ο Γκουανγιού Ζου και ο Γιούκι Τσουνόντα, λαμβάνουν 3 και 4 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ. Με την κυριαρχία του στο άθλημα κατά τις αρχές του 2000, ο Σουμάχερ κατάφερε να κερδίσει πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα και συνολικά επτά παγκόσμιους τίτλους. Αυτή η επιτυχία του τον έκανε έναν από τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές όλων των εποχών. Σύμφωνα με το Forbes, το 2017, ο Σουμάχερ ήταν ο πέμπτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών, με συνολικά κέρδη που αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Οι ομάδες της Formula 1 κινούν 3.7 δισεκατομμύρια ευρώ

Η Mercedes, η Red Bull και η Ferrari είναι οι ομάδες με τη μεγαλύτερη υποστήριξη από τους εμπορικούς τους συνεργάτες. Τις ακολουθούν οι McLaren, Aston Martin και Alpine. Οι υπόλοιπες είναι σε μεγάλη απόσταση.

Η επιχείρηση της Formula 1 συνεχίζει να λειτουργεί σε πλήρη απόδοση. Φέτος, χάρη στους χορηγούς και τα τηλεοπτικά έσοδα, οι ομάδες της Formula 1 θα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 3.7 δισεκατομμυρίων ευρώ, 21% περισσότερο από πέρυσι. Όλες οι ομάδες έχουν αυξήσει τα κεφάλαιά τους, αν και οι Mercedes, Ferrari και Red Bull παραμένουν στην κορυφή της οικονομικής κατηγορίας, αφού μοιράζονται 1.627 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Business Book GP, ετήσια έκθεση για τα οικονομικά της κορυφαίας κατηγορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Sports in

Μια κίνηση που «έδειξε» πολλά

Η πάσα του Κωστούλα στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού φανερώνει τον σωστό τρόπο σκέψης του νεαρού στράικερ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024