Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η «πράσινη» συνήθεια και οι… αγορές με άρωμα Ελλάδας

Η «πράσινη» συνήθεια και οι… αγορές με άρωμα Ελλάδας

Ο Ινγκι Ινγκασον και οι μεταγραφές από το ελληνικό πρωτάθλημα...

Μόλις πρόσφατα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την ένταξη του Ινγκι Ινγκασον στο ρόστερ του. Του ηλικίας 31 ετών κεντρικού μπακ από την Ισλανδία, με το δυναμικό στυλ και τη γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το Τριφύλλι, άλλωστε, έβαζε στην ομάδα του έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε για μια τετραετία στον ΠΑΟΚ, ήταν θρύλος του Δικεφάλου εκτός από αρχηγός του και κατά πολλούς ένας από τους πλέον αξιόπιστους μπακ που πέρασαν από την Τούμπα.

Μάλιστα, ακόμη και όταν προ ετών τραυματίστηκε ο Ινγκασον, τον περίμενε ο ΠΑΟΚ, τον έριξε σταδιακά στη μάχη με τη φανέλα της β’ ομάδας, προτού επιστρέψει και πάρει κανονικά τη θέση του στα μετόπισθεν. Τώρα, ο ΠΑΟ ποντάρει ξανά σε έναν παίκτη με διαδρομή στο εγχώριο πρωτάθλημα και αυτό σημειώνεται, πολύ απλά γιατί οι Πράσινοι το έχουν ξανακάνει. Μια συνήθεια που αξίζει να τη δούμε.

Οι προηγούμενοι… Ίνγκασον

Πριν από τον Ινγκασον (έπαιξε με τα ασπρόμαυρα από το 2019 έως το ’23), εντάχθηκε στον ΠΑΟ ο Νασίφ Μόρις. Ηρθε από τον Αρη ύστερα από μια καλή διετία (2001-’03) και έπαιξε με τον Παναθηναϊκό για περίπου πέντε σεζόν. Καλός οπισθοφύλακας, με το ύψος στο 1.76 δεν τον λες και ψηλό, ο Μόρις όμως από τη Νότια Αφρική ήταν γρήγορος στις αντιδράσεις και την κάλυψη χώρων. Είχε συμμετοχή στο πράσινο νταμπλ του 2004.

Αργότερα, ο ΠΑΟ κοίταξε ξανά στον βορρά και έφερε στην Αθήνα τον Γκόρντον Σίλντεφελντ. Ένα παίκτη- γερό σκαρί, έναν Κροάτη αμυντικό που «ψάρεψε» ο ΠΑΟΚ το ’13 και φόρεσε τη φανέλα του ως δανεικός από τη Δυναμό Μόσχας για ένα εξάμηνο. Μετά, στα πράσινα ο Σίλντεφελντ, ασφαλώς βασικός, ενώ γεύτηκε την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014 (θρίαμβος με 4-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Και τέλος, στη λίστα μπαίνει και ο Φραν Βέλεθ. Επαιξε από το 2018 έως το ’20 στον Αρη και μετά για μια διετία στον Παναθηναϊκό ο Ισπανός κεντρικός μπακ. Αξιόπιστος χωρίς να είναι κάποια ξεχωριστή κλάση. Το ενδιαφέρον εδώ σχετίζεται με το γεγονός πως και ο Βέλεθ πήρε τρόπαιο στο Κορωπί: το κύπελλο του ’22.

Συμπέρασμα: ο Παναθηναϊκός με τον Ινγκασαν ακολουθεί μια γνώριμη για τον ίδιο οδό. Βλέπει τι κάνουν οι αμυντικοί στην ελληνική λίγκα και όσους μπορεί τους αποκτά. Πηγαίνει, δηλαδή, σχεδόν στα σίγουρα και έχοντας νωρίτερα τσεκάρει τις δυνατότητές τους.

Sports in

Απόβαση στη Γαλλία

Αρκετές μέρες πριν τους αγώνες τους οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες εγκλιματίζονται σε συνθήκες Ολυμπιακών Αγώνων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024