Σάββατο 20 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Χρήστος Μουζακίτης: Το μέλλον είναι εδώ και λάμπει σαν διαμάντι

Ο 17χρονος μέσος του Ολυμπιακού τρελαίνει κόσμο με τις εμφανίσεις του και το μέλλον του ανήκει...

Η σχέση του παίκτη με την μπάλα είναι ερωτική, οδηγεί σε διαδρόμους μυσταγωγίας και μεταξύ των δύο αναπτύσσεται μια δυναμική, τόσο ξεσηκωτική που τρελαίνει κόσμο.

Ένα σουτ, μια πάσα, μια ντρίπλα, μια έμπνευση είναι αρκετή για να ικανοποιήσει τις αισθήσεις όλων στις εξέδρες. Να, κάτι σαν το χάδι του Χρήστου Μουζακίτη στην μπάλα, στο σημερινό φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Μέχελεν.

Ένα γκολ από τον νεαρό μέσο των πειραιωτών, που ήταν ίδιο με αυτό που πέτυχε ο Λαμίν Γιαμάλ στο Euro απέναντι στην Γαλλία. Αυτήν ακριβώς την σκέψη έκαναν όσοι είδαν τον τρόπο με τον οποίο σούταρε ο Μουζακίτης και δεν είχαν βεβαίως άδικο.

Ο νεαρός κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού είναι talk of the town από την περσινή κιόλας σεζόν, καθώς είχε καταλυτικό ρόλο στην εντυπωσιακή πορεία της Κ19 του συλλόγου, η οποία έφτασε και στην κατάκτηση του Youth League, εντυπωσιάζοντας όλη την Ευρώπη.

Η εμφάνιση κόντρα στον Άγιαξ

Ο Ολυμπιακός έδωσε χθες λοιπόν το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του, αντιμετωπίζοντας τον Άγιαξ και η παρουσία του Μουζακίτη (όπως και των άλλων μικρών του Ολυμπιακού) έκανε μεγάλη εντύπωση στους ανθρώπους της ολλανδικής ομάδας.

Κι όταν λέμε Άγιαξ δεν χρειάζονται συστάσεις αναφορικά με τα τμήματα υποδομής του ολλανδικού συλλόγου. Η κορυφή έχει τα ονόματα της Μπάρτσα και του «Αίαντα» στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Μουζακίτης λοιπόν εντυπωσίασε με την απόδοση του σαν «οκτάρι» στο παιχνίδι με την ολλανδική ομάδα και αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν τα καλά «χτυπήματα» της μπάλας.

Χαρακτηριστική είναι άλλωστε η φάση με την εξαιρετική πάσα του 17χρονου μέσου στον Μασούρα. Μια πάσα που έβγαλε νοκ άουτ την άμυνα των Ολλανδών και τον Μασούρα τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Άγιαξ.

Ήταν δίχως άλλο μια κίνηση που φανερώνει το ταλέντο και την οξυδέρκεια του νεαρού άσου της ομάδας του λιμανιού.

Στον «ιστό της αράχνης» όπως ο Γιαμάλ

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν όμως η εμφάνιση του Μουζακίτη και στο σημερινό φιλικό του Ολυμπιακού με την Μέχελεν, καθώς όπως προαναφέραμε ο νεαρός μέσος σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ.

Η κίνηση του από πλάγια αλλά πάνω απ’ όλα το σουτ που έστειλε την μπάλα σε γωνία που στήνουν τον ιστό τους οι αράχνες, είναι δείγμα του ταλέντου του νεαρού άσου. Ένα γκολ ίδιο με αυτό που πέτυχε ο Γιαμάλ στο Euro και το συζητούσε όλη η Ευρώπη.

Είναι προφανές ότι και ο νεαρός μέσος των «ερυθρόλευκων» έχει ταλέντο και μάλιστα μεγάλο, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για πρωταθλητή Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο.

Στον Ολυμπιακό από τα γεννοφάσκια του

Ο Μουζακίτης γεννήθηκε την μέρα των Χριστουγέννων του 2006 και το άστρο του λάμπει φορώντας την φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.

Μια φανέλα την οποία έβαλε για πρώτη φορά το 2013, δηλαδή σε ηλικία εφτά ετών. Απ’ τα γεννοφάσκια του στην ομάδα του Πειραιά και δίχως άλλο ζει το όνειρο.

Έφτασε την περασμένη άνοιξη να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό και υπήρξε από τους πρωταγωνιστές των «ερυθρόλευκων» σε μια πορεία που χαρακτηρίζεται μυθική.

Το προπονητικό κέντρο των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη έχει γίνει δεύτερο «σπίτι» του και ο ίδιος δεν κρύβει την αφοσίωσή του στο ποδόσφαιρο.

Ένας γκολκίπερ που έγινε box to box χαφ

Ο Μουζακίτης, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο αλλά όχι στην μεσαία γραμμή όπως θα φαντάζονταν οι περισσότεροι. Στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα φόρεσε… γάντια. Ναι, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο παίζοντας τερματοφύλακας αλλά στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο ίδιος έχει τονίσει πως ένας τραυματισμός στο μάτι τον είχε οδηγήσει στην απόφαση να μην ξαναφορέσει γάντια, γιατί του άρεσε να παίζει… μέσα.

Ο «Μούζα» άφησε τα γκολπόστ θέλοντας να μοιάσει στο είδωλο του. Κι επειδή αναφερθήκαμε στην θέση που διαπρέπει, να πούμε ότι ο νεαρός άσος είναι  box to box χαφ κάνοντας την διαφορά στην μεσαία γραμμή.

Εκεί φάνηκε αμέσως το ταλέντο και οι προοπτικές που είχε ο νεαρός μέσος και στα τμήματα υποδομής των «ερυθρόλευκων» φρόντισαν να εξελίξουν το προφίλ του Μουζακίτη.

Είδωλο του ο Μόντριτς και ο Εμβιλά

Ο νεαρός άσος της ομάδας του λιμανιού κάνει όνειρα για το μέλλον όπως όλα τα παιδιά κι αυτά τα όνειρα είναι πηγή δύναμης και αποφασιστικότητας. Ποιος όμως είναι ο παίκτης που έχει πρότυπο ο Χρήστος Μουζακίτης.

Ο ίδιος ο νεαρός χαφ των πειραιωτών έχει μιλήσει για την λατρεία που έχει στον Λούκα Μόντριτς, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον τρόπο παιχνιδιού του Κροάτη σούπερ σταρ.

Ο διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτός που θαυμάζει ο «Μούζα», αλλά θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο 17χρονος μέσος έχει μιλήσει με κολακευτικά λόγια και για τον Γιαν Εμβιλά, τον οποίο παρακολουθούσε από κοντά στο Ρέντη.

Ένα παιδί μετράει τα άστρα και στην περίπτωση του Μουζακίτη τα άστρα λάμπουν περισσότερο από ποτέ φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού.

Είναι σε ηλικία 17 ετών πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ19 του συλλόγου και την ίδια χρονιά η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού κατέκτησε το Conference League.

Το όνομα του είναι κεντρικό θέμα συζήτησης στην Ολλανδία, όχι μόνο από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και από τους ιθύνοντες του Άγιαξ και της Μέχελεν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Πιρόλα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ιταλού κεντρικού αμυντικού Λορέντσο Πιρόλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024