Απίστευτη είναι η ιστορία ενός Αυστραλού παίκτη χόκεϊ επί χόρτου, ο οποίος ακρωτηρίασε το δάχτυλό του για να πραγματοποιήσει το όνειρό του: να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι! Η ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες πριν από την έναρξή τους.

Ο Μάθιου Ντόουσον, αμυντικός της Εθνικής Αυστραλίας χόκεϊ επί χόρτου, έσπασε το δάχτυλό του κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε σημείο που ο τραυματισμός «απείλησε» τη συμμετοχή του στην αθλητική διοργάνωση. Ωστόσο, ο Ντόουσον ήταν αποφασισμένος να πραγματοποιήσει το όνειρό του με οποιοδήποτε κόστος, κι έτσι επέλεξε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του μισού δακτύλου του για να… απαλλαγεί έγκαιρα από τον τραυματισμό.

Πώς έλαβε την «τολμηρή» απόφαση

Η απόφαση του Αυστραλού αθλητή ήταν σίγουρεα βιαστική, αλλά δεν είχε χρόνο να το σκεφτεί, καθώς οι γιατροί του εξήγησαν πως είτε θα ξεκουραζόταν χάνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες ή μπορούσε να το ακρωτηριάσει και να απαλλαγεί από τον τραυματισμό συμμετέχοντας κανονικά στη διοργάνωση στο Παρίσι. Έτσι, ο Μάθιου Ντόουσον αποφάσισε να το κόψει με συνοπτικές διαδικασίες.

View this post on Instagram

A post shared by SPORTbible (@sportbible)


«Πήρα μια τεκμηριωμένη απόφαση με τον πλαστικό χειρουργό, όχι μόνο για την ευκαιρία να παίξω στο Παρίσι, αλλά και για την μετέπειτα ζωή μου προσφέροντας στον εαυτό μου μια καλύτερη υγεία», είπε ο Ντόουσον στο 7News. «Η καλύτερη επιλογή ήταν να αποχωριστώ το πάνω μέρος του δακτύλου μου». Επίσης, πρόσθεσε ότι συμβουλεύτηκε τη σύζυγό του για τη λήψη της απόφασης.

«Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή από το να χάσουν ένα δάκτυλο»

Είχε αγωνιστεί σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο

Ο Ντόουσον, ο οποίος παίζει ως αμυντικός, είναι μέλος της ανδρικής ομάδας χόκεϊ επί χόρτου της Αυστραλίας από το 2014, έχει συμμετάσχει στους αγώνες του 2016 και του 2020 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στο Τόκιο αντίστοιχα. Στην Ιαπωνία, μάλιστα, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.

«Ο Μάθιου έχει επιστρέψει ήδη στις προπονήσεις. Το σίγουρο είναι ότι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη για όποιον σπάσει το δάχτυλο του στο μέλλον», είπε ο Αυστραλός κόουτς και συμπλήρωσε: «Πραγματικά του αξίζουν τα εύσημα και δείχνει σε όλους την αφοσίωση του στην Εθνική και το πόσο πολύ θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο ίδιος ο Ντόουσον πάντως θέλησε να… υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή από το να χάσουν ένα δάκτυλο, οπότε είμαι πολύ τυχερός που εγώ έχασα μόνο ένα μικρό κομμάτι του δικού μου».