Μεταξύ των υποψηφίων για ν’ ανέβουν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων είναι και η Δώρα Γκουντούρα, σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία ξιφασκίας.

Η Ελληνίδα κορυφαία αθλήτρια συγκαταλέγεται μέσα στα φαβορί για να κατακτήσουν μετάλλιο στο αγώνισμα της σπάθης των Αγώνων του Παρισιού.

Πανέτοιμη για μετάλλιο

Η Γκουντούρα είναι πανέτοιμη για να λάβει μέρος για δεύτερη φορά στην καριέρα της στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη και, μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία βρίσκεται μέσα στο τιμ των αθλητριών που είναι υποψήφιες για μια θέση στο βάθρο του αγωνίσματος σπάθης γυναικών.

Επιλέχθηκε μαζί με άλλες 6 αθλήτριες που θα βρεθούν στην Πόλη του Φωτός για να συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά ξιφασκίας και που θεωρούνται οι επικρατέστερες για ένα μετάλλιο. Οι υπόλοιπες είναι, η Ουκρανή Όλγκα Καρλάν (FIE No6) με 2 χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια, η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 και 2023, η Γιαπωνέζα Μισάκι Εμούρα (FIE No1), οι Γαλλίδες, Σάρα Μπαλζέρ (FIE No2) και Μανόν Απιτί Μπρουνέ (FIE No5), η Βουλγάρα, Γιοάνα Ιλίεβα (FIE No9) και η Ισπανίδα, Λουθία Μαρτίν Πορτουγές (FIE No4).