Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι, ηττήθηκε με 2-0 σετ και αποκλείστηκε από τον τελικό του Swiss Open.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο Τσιτσιπάς:

«Δεν ήμουν όσο σταθερός ήταν εκείνος», είπε σε δηλώσεις του μετά τον ημιτελικό. «Ένιωσα ότι είχε μεγαλύτερα σερβίς από εμένα, κέρδιζε περισσότερους εύκολους πόντους από ό,τι εγώ στο σερβίς.

Εγώ έπρεπε να δουλέψω πιο σκληρά για να κερδίζω πόντους. Έπαιξε πολύ καλά, πρέπει να το πω. Τον έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές και νομίζω ότι το σημερινό ματς ήταν ένα από τα καλύτερα που έχει παίξει εναντίον μου. Έκανα ό,τι μπορούσα, προφανώς, αλλά δεν ήταν αρκετό.

Έπαιξα δύο καλά ματς εδώ, θα ήθελα περισσότερα, αλλά έτσι είναι το τένις και πρέπει να το αποδεχτώ, διότι όπως είπα ο αντίπαλός μου έπαιξε πολύ καλά. Μερικά πράγματα μπορώ να τα ελέγξω, αλλά άλλα δεν είναι στο χέρι μου.

Θα προετοιμαστώ για μία εβδομάδα στο Μονακό. Το πλάνο μου είναι να προπονηθώ πέντε μέρες δυνατά πριν το Παρίσι και θα προσεγγίσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες σα να είναι Grand Slam.

Είχα πόνο στην πλάτη, είχα έναν άσχημο τραυματισμό στο ATP Finals. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έπαιζα στην Αυστραλία, αλλά τα κατάφερα με τη δύναμη της θέλησης και την αποφασιστικότητά μου.

Ο πόνος ήταν ακόμα εκεί, έπαιζα με πόνο και ο μόνος τρόπος να σερβίρω ήταν να ενώσω τα πόδια μου. Πίεζα λιγότερο την πλάτη μου έτσι και το συνέχισα για μερικές εβδομάδες. Δούλεψε και η πλάτη μου άρχισε να αποθεραπεύεται.

Η pinpoint θέση δεν ήταν η αγαπημένη μου, έχανα το μομέντουμ και τη σταθερότητα στο σερβίς μου μερικές φορές, δεν το έχω συνηθίσει. Δοκίμασα και τα δύο και κατάλαβα ότι το τωρινό σερβίς είναι η καλύτερη επιλογή».