Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ πριν από 33 χρόνια στην Κω.

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991 στην Κω, σε ηλικία 21 μηνών. Εθεάθη για τελευταία φορά να παίζει έξω από μια κατεστραμμένη αγροικία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και δημοσιεύει η Daily Mail, ένας άνδρας από την Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί.

Λιγοστές οι ελπίδες

Ο άνδρας είπε ότι θυμάται να πηγαίνει σε μια αγορά πριν από 25 χρόνια και κάποιος να του φωνάζει «Μπεν», πριν τον κρατήσουν σε ένα τροχόσπιτο.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ 51 ετών, δήλωσε ότι αρνείται να αναπτερώσει τις ελπίδες της αφού βρέθηκε σε παρόμοια θέση πολλές φορές, μόνο και μόνο για να απογοητευτεί.

Ένας άνδρας από την Δανία ισχυρίζεται ότι οι παππούδες του, του είπαν ότι τον πήραν από το νησί

Η μητέρα είπε στη Mirror: «Αυτός ο άνδρας ψάχνει για την πραγματική του οικογένεια και έχει δώσει στη δανική αστυνομία ένα δείγμα του DNA του».

Και προσέθεσε: «Σε 33 χρόνια είχαμε εκατοντάδες υποτιθέμενες θεάσεις, την πλειοψηφία των οποίων παρακολουθήσαμε οι ίδιοι τα προηγούμενα χρόνια».

Αρνητικά τα δείγματα

Όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που έδειχνε πώς θα φαινόταν ο Μπεν ηλικίας 31 ετών στις 23 Ιουλίου 2021, η κα Νίνταμ αποκάλυψε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας ότι μπορεί να σκοτώθηκε από έναν εκσκαφέα.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Needham ενημερώθηκε από ιατροδικαστές στην Οξφόρδη ότι είχαν βρει αδύναμο προφίλ DNA από αποσυντιθέμενο αίμα μέσα στο αυτοκίνητο κοντά στο σημείο όπου εξαφανίστηκε ο Μπεν.

Έδωσε δείγμα DNA, μόνο για να της πουν ότι δεν υπήρχε θετικό ταίριασμα.

Εκείνη την εποχή, η κ. Νίνταμ είχε πει: «Αν αυτό το αίμα δεν είναι του Μπεν – τότε σε ποιον ανήκει; Είναι καταστροφικό. Είχαμε χτίσει τους εαυτούς μας πιστεύοντας ότι θα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα και θα αποδείκνυε ότι ο Μπεν είχε πεθάνει. Θα μας έφερνε ένα κλείσιμο και θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του πένθους. Όταν βγήκε αρνητικό, ήταν ένα σοκ. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ τώρα. Είναι νεκρός ο Μπεν ή είναι ακόμα ζωντανός;».

Και συμπλήρωσε: «Είμαι θυμωμένη και δεν μπορώ να σταματήσω να κουνάω το κεφάλι μου.

«Μερικοί άνθρωποι στην Κω λένε ψέματα εδώ και 27 χρόνια και έχουμε υποστεί χρόνια βασανιστηρίων, αργών βασανιστηρίων».