Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε μετά από 43 χρόνια για φόνο που δεν έκανε

ΗΠΑ: Αποφυλακίστηκε μετά από 43 χρόνια για φόνο που δεν έκανε

Σήμερα η Σάντρα Χεμ είναι 64 ετών - Της χρέωσαν φόνο που δεν έκανε, χωρίς ενοχοποιητικά στοιχεία - Τα στοιχεία «έδειχναν» έναν Αξιωματικό της Αστυνομίας

Αποφυλακίστηκε μετά από 43 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε εκείνη. Ο λόγος για την 64χρονη σήμερα Σάντρα Χεμ που, σύμφωνα με τους δικηγόρους της, είναι η μόνη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει καταδικαστεί άδικα με μια ποινή τόσο μεγάλης διάρκειας.

Η Σάντρα Χεμ ήταν 20 ετών όταν καταδικάστηκε για τον φόνο μιας υπαλλήλου σε βιβλιοθήκη τον Νοέμβριο του 1980, της Σάντρα Τζέσκε.

Οδηγήθηκε στη φυλακή παρ’ ότι δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της

Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την ενοχή της πλην μιας ομολογίας της, ενώ βρισκόταν σε καταστολή σε ψυχιατρική κλινική.

Οι δικηγόροι της Χεμ δήλωσαν ότι θα έκαναν τα πάντα για να αποκατασταθεί το όνομά της, ενώ λέγεται ότι είχαν στα χέρια τους στοιχεία που αποδείκνυαν περίτρανα την αθωότητά της και τα οποία δεν είχαν δοθεί στους τότε δικηγόρους της. Πλέον, είναι ελεύθερη.

Τα πρώτα πρόσωπα που είδε μετά την αποφυλάκισή της ήταν η αδερφή της, η κόρη της και η εγγονή της, ενώ ο δικηγόρος της ανέφερε ότι θα χρειαστεί βοήθεια δεδομένου ότι έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της δεν δικαιούται κοινωνική ασφάλιση.

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία για… αξιωματικό της Αστυνομίας

Μάλιστα, η Αστυνομία της περιοχής, όπως αναφέρει το BBC, αγνόησε στοιχεία που οδηγούσαν κατευθείαν σε έναν από τους Αξιωματικούς της, τον Μάικλ Χόλμαν, ο οποίος πήγε αργότερα στη φυλακή για άλλο έγκλημα και τελικά πέθανε το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια του θύματος βρέθηκαν στο σπίτι του Χόλμαν, αλλά αυτά τα στοιχεία δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των δικηγόρων της Χεμ, η οποία δεν είχε κανένα κίνητρο για να κάνει τον φόνο ούτε υπήρχαν μάρτυρες.

Η Χεμ ανακρίθηκε από την αστυνομία πολλές φορές υπό την επήρεια αντιψυχωσικών φαρμάκων και ισχυρών ηρεμιστικών μετά από ακούσια εισαγωγή της σε ψυχιατρική κλινική. Είχε λάβει περιστασιακά ψυχιατρική αγωγή από τα 12 της χρόνια.

Οι απαντήσεις της ήταν «μονοσύλλαβες» και «δεν ήξερε ακριβώς τι συνέβαινε», όπως φάνηκε από τα δικαστικά έγγραφα, ενώ μερικές φορές μετά βίας κρατούσε το κεφάλι της όρθιο, παρουσιάζοντας μυϊκούς σπασμούς, παρενέργεια των φαρμάκων.

Sports in

Μια κίνηση που «έδειξε» πολλά

Η πάσα του Κωστούλα στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού φανερώνει τον σωστό τρόπο σκέψης του νεαρού στράικερ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024