Ταξιδιωτικό χάος επικρατεί το Σαββατοκύριακο μετά τη μαζική κατάρρευση πληροφοριακών συστημάτων, με χιλιάδες Βρετανούς να έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό. Όπως μεταδίδει η Daily Mail, επιβάτες ενημερώθηκαν ότι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέχρι την Τετάρτη, αφού 50.000 πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή πτήσεις εντός του Ηνωμένου Βασιλείου επλήγησαν από το τεχνικό πρόβλημα.

Κατά το δημοσίευμα εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο προκαλούν τεράστιο μποτιλιάρισμα καθώς εμφανίζονται σε πολυσύχναστα λιμάνια μετά την ακύρωση των πτήσεων με χιλιάδες Βρετανούς να έχουν εγκλωβιστεί σήμερα στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι το λιμάνι του Ντόβερ ανακοίνωσε το πρωί ότι αντιμετωπίζει «εκατοντάδες εκτοπισμένους» επιβάτες αεροδρομίων και κάλεσε τους πελάτες να εξασφαλίσουν ότι έχουν κάνει κράτηση πριν από την άφιξή τους.

«Ελάτε έχουμε τη χωρητικότητα»

Ο επικεφαλής του λιμανιού δήλωσε αργότερα: «Είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν. Έτσι θα έλεγα στους επιβάτες; ελάτε έχουμε τη χωρητικότητα». Είπε ακόμα ότι το λιμάνι αναμένει 10.000 αυτοκίνητα σήμερα – 2.000 περισσότερα από χθες.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία DFDS δήλωσε στο Χ ότι υπήρχαν χρόνοι αναμονής έως και 120 λεπτά στους συνοριακούς ελέγχους στο Ντόβερ και 30 λεπτά στο check-in. Η βλάβη επηρέασε 300 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως και μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να διορθωθούν όλοι.  Οι ειδικοί προειδοποίησαν επίσης ότι το σφάλμα της εταιρείας ασφαλείας CrowdStrike που έπληξε τα συστήματα της Microsoft θα κοστίσει τρισεκατομμύρια στην παγκόσμια οικονομία.