Το αυτοκίνητο πέρασε τη διάβαση τη στιγμή ακριβώς μπροστά από το τρένο που πλησίαζε. Ο οδηγός της υπερταχείας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά μάταια. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου εξερράγη από την πρόσκρουση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες καθώς η είδηση δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως σε δυτικές χώρες, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μια οικογένεια που αποτελούνταν από δύο ενήλικες και δύο παιδιά ηλικίας 10-12 ετών.

Ο χώρος αποκλείστηκε γρήγορα, διερευνώνται βίντεο και οι διωκτικές αρχές αναλύουν επί τόπου τα αίτια της τραγωδίας.

Η στιγμή της σύγκρουσης της αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας Λαστότσκα με ένα αυτοκίνητο στην περιοχή του Λένινγκραντ, καταγράφηκε σε βίντεο.

Το βίντεο δείχνει ένα αυτοκίνητο να εισέρχεται σε μια διάβαση στην ευρύτερη περιοχή του Λένινγκραντ, με σχετικά καλή ορατότητα, ώστε ο οδηγός να δει το τρένο που πλησιάζει και η διάβαση ήταν σωστά  ρυθμισμένη ως προς τα φανάρια.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του τρένου είχε τραβήξει το φρένο έκτακτης ανάγκης, αλλά είχε απομείνει πολύ λίγος χρόνος και απόσταση για να σταματήσει το τρένο πριν τη σύγκρουση.

Το περιστατικό στην περιοχή του Λένινγκραντ έγινε στις 17 Ιουλίου. Όλα συνέβησαν στη σιδηροδρομική διάβαση στο σταθμό Ντιβένσκαγια. Αξιωματικοί της Κρατικής Επιθεώρησης Ασφάλειας Κυκλοφορίας και ερευνητές της Κύριας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Ρωσίας έφτασαν στο σημείο για να διαπιστώσουν τις συνθήκες του ατυχήματος.

Δυστυχήματα σαν αυτό, που η ύπαρξη μπάρας ασφαλείας θα εκμηδένιζε τον κίνδυνο, απλά υπογραμμίζουν πως η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα.

Η στιγμή της σύγκρουσης μεταξύ τρένου Λαστότσκα (υπερταχεία) και αυτοκινήτου στην περιοχή του Λένινγκραντ

Από την ίδια κάμερα με το πρώτο βίντεο αλλά για περισσότερα δευτερόλεπτα, μπορείτε να δείτε τι έγινε παρακάτω.

Russia.

Train hits car, kills 4. pic.twitter.com/pPtUolGpfK

— 𝙳𝚎𝚊𝚝𝚑 (@SupItsDeath) July 19, 2024