Την Κάρπαθο επισκέφθηκε η Μαρία Μπεκατώρου στις καλοκαιρινές της διακοπές της. Η παρουσιάστρια περιηγήθηκε στο χωριό Όλυμπος, όπου γνώρισε ντόπιους και ντόπιες, άκουσε ιστορίες από τον τόπο, δοκίμασε τοπικές συνταγές και ήρθε σε επαφή με την κουλτούρα του μέρους.

Η Μαρία Μπεκατώρου θέλησε να μοιραστεί αυτή την ξεχωριστή εμπειρία με τους διαδικτυακούς της φίλους, ανεβάζοντας μερικά στιγμιότυπα από τις στιγμές της στο χωριό του νησιού.

«Στην αρχή του χωριού η υπέροχη Μαρία μας κερνάει πορτοκαλάδα και μιλάμε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια»

Δείτε την ανάρτηση 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @mariampekatwrou


 

Τι έγραψε στη λεζάντα

Μια μέρα στην Όλυμπο, στην Κάρπαθο. Εκεί που ο χρόνος έχει σταματήσει… Εκεί που οι γυναίκες ντυμένες πάντα παραδοσιακά δίνουν τον ρυθμό της καθημερινότητας, χρόνια τώρα… Άκουσα τόσες ωραίες ιστορίες, ανέλπιστα διαφορετικές και «όμορφα» πρωτόγονες. Η Όλυμπος είναι γεμάτη φιλόξενους ανθρώπους, ωραία σπίτια, στενά γεμάτα χειροποίητα, χρωματιστά υφαντά, παραδοσιακές στολές, ταβερνάκια με το πιο ωραίο φαγητό… συνταγές που έμειναν αναλλοίωτες στον χρόνο.

»Εκεί μπροστά στα μάτια μου γέμιζε η μαγείρισσα τους φρέσκους κολοκυθοανθούς λέγοντας μου τα μυστικά για να γίνουν αφράτοι και μοσχομυριστοί. Εκεί οι γυναίκες κεντούν τον χειμώνα περιμένοντας τους επισκέπτες το καλοκαίρι που καταφτάνουν από κάθε μεριά του πλανήτη γυρεύοντας να αγοράσουν τα υπέροχα δημιουργήματα τους… Στην αρχή του χωριού η υπέροχη Μαρία μας κερνάει πορτοκαλάδα και μιλάμε σαν να γνωριζόμαστε χρόνια. Της υποσχέθηκα την επόμενη φορά να δοκιμάσω τους ξακουστούς της λουκουμάδες.
»Εκεί ψηλά “στέκεται η Όλυμπος, λοιπόν, τόσο ξεχωριστή και όμορφη… Τόσο ανεπιτήδευτα όμορφη…

»Και όταν πάτε, να έχετε χρόνο να περπατήσετε, να νιώσετε την ομορφιά ενός τόπου που έχει καταφέρει να κρατήσει την αυθεντικότητα του».