Ο βασιλιάς Κάρολος δεν φημίζεται για την ψυχραιμία του και δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουν καταγράψει οι κάμερες σε αυτές τις έντονες στιγμές του.

Ήταν πριν από λίγες ημέρες που ο βασιλιάς Κάρολος έγινε έξω φρενών με τον φρουρό που δεν βοηθούσε τη βασίλισσα Καμίλα να φορέσει το παλτό της ενώ επικρατούσε δυνατός άνεμος και καταρρακτώδης βροχή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα 24ωρα μετά, ένα δεύτερο περιστατικό έχει καταγράψει η κάμερα με τον… έξαλλο Κάρολο. Κατά τις εργασίες του Κοινοβουλίου στην Βρετανία, μετά τις πρόσφατες εκλογές και τη νίκη του Κιρ Στάρμερ στον πρωθυπουργικό θώκο, ο βασιλιάς Κάρολος απηύθυνε την καθιερωμένη ομιλία του στους βουλευτές.

Πολλοί ωστόσο ήταν εκείνοι που παρατήρησαν τον εκνευρισμό του με έναν βοηθό του στον οποίο τα… έψαλε για τον μανδύα του.

Ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου όχι μόνο δεν έκρυψε πόσο εκνευρισμένος ήταν με τον βοηθό που δεν τοποθέτησε σωστά τον μανδύα του στον θρόνο, πέφτοντας στο χέρι του αλλά του έδειξε και πώς να φτιάξει σωστά τον μανδύα.

Αυτές είναι μόνο δύο από τις πολλές στιγμές του μονάρχη όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των περιβόητων σχολίων του για τον βασιλικό ανταποκριτή του BBC Nicholas Witchell το 2005, όταν αποκάλεσε τον δημοσιογράφο «απαίσιο άνθρωπο» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις ελβετικές Άλπεις.

Το 2022, ο Κάρολος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για ένα στυλό που έσταζε μελάνι, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε μία οργισμένη χειρονομία προς έναν βοηθό να μετακινήσει ένα δοχείο μελάνης καθώς υπέγραφε τα έγγραφα που ανακηρυσσόταν νέος βασιλιάς της Βρετανίας.

Εν τω μεταξύ, ένας φανερά απογοητευμένος βασιλιάς Κάρολος γκρίνιαζε πως «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας» καθώς περίμενε στην άμαξα έξω από το Αββαείο του Γουέστμινστερ πριν από τη στέψη του.

Οι πιο έντονες στιγμές του Καρόλου όλα αυτά τα χρόνια και οι οποίες συνέβησαν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου.

Η αγανάκτηση για το παλτό της Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό κατά τη διήμερη περιοδεία τους στα νησιά της Μάγχης.

Το βασιλικό ζεύγος χρειάστηκε να αντιμετωπίσει μια καταρρακτώδη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους καθώς παρακολουθούσε την παρέλαση στην πρωτεύουσα του St Helier στο Τζερσεϊ.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα έπρεπε κρατούν ομπρέλες για να προστατευτούν από τον βροχερό και θυελλώδη καιρό με την Καμίλα να χρειάζεται να φορέσει την καμπαρντίνα της.

Η βασίλισσα αγωνιζόταν να κρατήσει την ομπρέλα της, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούσε να βάλει το δεξί της χέρι στην καπαρντίνα, παρακινώντας έναν εκνευρισμένο Κάρολο να τη βοηθήσει.

Ένας αναγνώστης χειλιών αποκάλυψε στην Daily Mail ότι ο Κάρολος είπε στην Καμίλα: «Μετακίνησε το χέρι σου από πίσω».

Όταν αυτό δεν λειτούργησε, ένας βοηθός κλήθηκε να βοηθήσει την Καμίλα με το παλτό της με τον Κάρολο να τον διατάζει εκνευρισμένα: «Έλα να τη βοηθήσεις!».

Οι αναθεματισμένοι δημοσιογράφοι

Το 2005, ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έδωσαν μια σύντομη συνέντευξη Τύπου και φωτογράφιση στο χιονοδρομικό κέντρο Klosters στις Ελβετικές Άλπεις.

Περιτριγυρισμένος από κάμερες, δημοσιογράφους και μικρόφωνα, ο επί σειρά ετών βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Nicholas Witchell, ρώτησε τον Κάρολο σχετικά με τον γάμο του με την Καμίλα που επρόκειτο να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ίσως ήταν ο κρύος καιρός που έκανε τον πρίγκιπα Κάρολο να… ξεφύγει ή απλά ότι ο γάμος του ήταν μόλις μια εβδομάδα μακριά και ήταν αγχωμένος.

Αφού ο μελλοντικός τότε βασιλιάς απάντησε, το πρόσωπό του άλλαξε και οι κάμερες κατέγραψαν ένα μάλλον σαρκαστικό χαμόγελο.

Στη συνέχεια μουρμούρισε κάτι στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Χάρι: «Αναθεματισμένοι άνθρωποι. Δεν τον αντέχω αυτόν τον άνθρωπο. Είναι τόσο απαίσιος. Πραγματικά είναι».

Όσο ιδιωτικά και αν πίστευε ότι μιλούσε, τα λόγια του Καρόλου ακούστηκαν από ένα μικρόφωνο και στη συνέχεια μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Ο τότε εκπρόσωπος του Καρόλου, Paddy Harverson, εξήγησε ότι ο Κάρολος, που ήταν τότε πρίγκιπας της Ουαλίας, εξέφραζε τη γενική απογοήτευσή του για τους παπαράτσι και ξέσπασε στον πρώτο που έκανε ερώτηση.

«Δεν ήταν κάτι προσωπικό. Έχει μετανιώσει που το είπε. Πραγματικά δεν ήθελε να ξεσπάσει στον Nicholas».

Ένα στυλό τον έκανε έξαλλο

Ο Κάρολος, έχει χάσει πια τη μητέρα του βασίλισσα Ελισάβετ, και ήταν καλεσμένος σε δεξίωση στο κάστρο, όπου συναντήθηκε με μέλη της συνέλευσης της Βόρειας Ιρλανδίας μαζί με τη βασιλική του σύζυγο, Καμίλα.

Όταν κάθισε να υπογράψει στο βιβλίο επισκεπτών, προς το τέλος της επίσκεψης, συνειδητοποίησε ότι αρχικά είχε γράψει λάθος ημερομηνία και στη συνέχεια παραπονέθηκε για το στυλό που χρησιμοποιούσε, με την Καμίλα να προσθέτει ότι έσταζε «παντού».

Στο σχετικό βίντεο, ο Κάρολος φαίνεται καθισμένος σε ένα γραφείο και εμφανώς εκνευρισμένος στην προσπάθειά του να υπογράψει το βιβλίο, καθώς άρχισε να στάζει το μελάνι από το στυλό που κρατούσε.

«Θεέ μου, το μισώ αυτό το στυλό», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά. «Δεν αντέχω αυτό το καταραμένο πράγμα, βρωμάει!», πρόσθεσε καθώς φαινόταν να τρίβει με μανία το μελάνι από τα δάχτυλά του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το στυλό εξαφανίστηκε από έναν βασιλικό βοηθό πριν η Καμίλα καθίσει να υπογράψει επίσης το βιβλίο.

Το δώρο από τους γιους του και ο εκνευρισμός του

Ο Κάρολος έγραψε ιστορία, καθώς ανακηρύχθηκε νέος βασιλιάς – αλλά οι θεατές της σημαντικής εκδήλωσης πρόσεξαν και τη στιγμή που ο νέος μονάρχης έκανε ξαφνικά μια οργισμένη χειρονομία σε έναν από τους βοηθούς του.

Καθώς πήγαινε να υπογράψει την ιστορική διακήρυξη, ο βασιλιάς έκανε μανιωδώς νόημα σε έναν βοηθό να μετακινήσει ένα κουτί με στυλό από το γραφείο του το οποίο τον εμπόδιζε να υπογράψει. Οι θεατές περιέγραψαν το τραπεζάκι ως «πολύ μικρό» για το τεράστιο έγγραφο.

Το σετ με τα στυλό που χρησιμοποίησε για να υπογράψει το βαρυσήμαντο έγγραφο ήταν δώρο από τους γιους του, τους πρίγκιπες Χάρι και Γουίλιαμ.

Ορισμένοι θεατές αστειεύτηκαν ότι ο νέος βασιλιάς «έκλεψε» την πένα αφού τον είδαν να την βάζει στην τσέπη του πριν την ξαναβγάλει.

Ούτε στη στέψη δεν απέφυγε την γκρίνια ο βασιλιάς Κάρολος

Παράπονα για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος στη στέψη του φέρεται να εξέφρασε ο βασιλιάς Κάρολος, κατά την έναρξη της τελετής.

Ο βασιλιάς φέρεται να παραπονέθηκε ότι «δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε στην ώρα μας», ότι «πάντα υπάρχει κάτι», αλλά και ότι «αυτό είναι βαρετό».

Ο μονάρχης και η σύζυγός του, Καμίλα, έφτασαν από νωρίς στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω από αυτό, καθώς ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλεον, συνοδευόμενοι από την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις, ήταν αργοπορημένοι.

Σύμφωνα με την επίσημη τάξη της στέψης ο Γουίλιαμ και η Κέιτ έπρεπε να φτάσουν και να καθίσουν πριν από τον Κάρολο και την Καμίλα.

Αντ’ αυτού, έφτασαν μετά τον Κάρολο, πράγμα που σημαίνει ότι ο βασιλιάς έπρεπε πρώτα να περιμένει στην άμαξά του πριν μπει τελικά στο Αββαείο μπροστά από τον μεγαλύτερο γιο του.

Οι περισσότεροι από τους 2.300 προσκεκλημένους – μεταξύ των οποίων παγκόσμιοι ηγέτες, βασιλικοί αξιωματούχοι, διασημότητες και καθημερινοί ήρωες – είχαν ήδη πάρει τις θέσεις τους μέσα στην εκκλησία δύο ώρες πριν από την έναρξη της τελετής.

Όταν ο Τζο Μπάιντεν έπιασε κουβέντα με βασιλικό φρουρό

Ο βασιλιάς Κάρολος τα… πήρε με βασιλικό φρουρό, επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έπιασε κουβέντα μαζί του.

Ο βασιλιάς κατέβαλε προσπάθεια να κρύψει τον εκνευρισμό του με τον Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους από την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αντί να προχωρήσει, έπιασε κουβέντα με τον φρουρό του αγήματος, με τον Κάρολο να προσπαθεί με τρόπο να τον τραβήξει για να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ο απτόητος Μπάιντεν συνέχισε να μιλά στον φρουρό σαν να μην συμβαίνει τίποτα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Καρόλου, ο οποίος με ένα… κοφτερό χαμόγελο έκανε νόημα στον φρουρό να βάλει τέλος στη συνομιλία ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν σχεδόν έσπασε το πρωτόκολλο κατά την επίσκεψή του, καθώς εθεάθη να πιάνει από το χέρι τον βασιλιά, ενώ έβαλε και το χέρι του στην πλάτη του.