Απάτη – Email: Στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα δήθεν από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ – Τι γράφει, πώς να κινηθείτε
«Εμπλέκεστε σε υπόθεση πορνογραφίας» - Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς απατεώνες προσπαθούν να παραπλανήσουν τους πολίτες
- Έκλεβε τα παπούτσια των παιδιών στο νηπιαγωγείο και πιάστηκε στα πράσα (βίντεο)
- Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Χτύπησε τη γυναίκα του και την έσερνε με το αυτοκίνητο
- Κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο μετά την αποκάλυψη in – Για το χαμένο υλικό από τις κάμερες στα Τέμπη
- Έβαλαν κουτάβια σε τσουβάλια, τα έδεσαν και τα πέταξαν στον Αλφειό
Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με νέο διακινούμενο ψευδεπίγραφο-απατηλό μήνυμα.
Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιούν τα στοιχεία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, ενώ στην προσπάθειά τους να προσδώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή χρησιμοποιούν το λογότυπο της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Εμπλέκεστε σε υπόθεση πορνογραφίας» – Τι γράφει το e-mail
Αναλυτικά, οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες-χρήστες του διαδικτύου με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.
Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο μήνυμα είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν-παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.
Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες
Παράλληλα, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Υπενθυμίζεται ότι περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις