Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας στην Αρκαδία από τον άγριο καβγά σε γλέντι που κατέληξε σε τραγωδία με νεκρό έναν 64χρονο κάτοικο του χωριού.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο άτομα, μια 34χρονη και ένας 40χρονος που είναι ανδρόγυνο και φέρεται να έχουν ομολογήσει την εμπλοκή τους στο επεισόδιο.

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες από την Αστυνομία συνεχίζονται προκειμένου να ξεκαθαρίσει ακριβώς τι συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος άνδρας έχασε τη ζωή του. Παράλληλα ερευνάται αν στο επεισόδιο εμπλέκονται και άλλα άτομα.

«Μια παρεξήγηση, από το τίποτα έγινε το κακό. Είχαν πιει όλοι πάρα πολύ. Μετά το γλέντι συνέχισαν να πίνουν» δηλώνει συγκλονισμένος κάτοικος τους χωριού

Όπως και να έχουν τα πράγματα αυτό που λένε κάτοικοι του χωριού και άτομα που συμμετείχαν στο γλέντι βάφτισης, το κακό συνέβη για ασήμαντη αφορμή και λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ από όλους τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο.

Η παρεξήγηση και το αλκοόλ

Όπως αναφέρουν κάτοικοι τόσο ο 40χρονος που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τον 64χρονο όσο και το θύμα ήταν μεθυσμένοι για αρκετές ώρες, σχεδόν από νωρίς το απόγευμα και δύσκολα αντιλαμβάνονταν πώς συμπεριφέρονταν και τι έκαναν.

Η παρεξήγησε συνέβη τελικά περίπου στις 2 τα ξημερώματα με το θύμα να φέρεται να παρενόχλησε λεκτικά την σύζυγο του 40χρονου. Από τα λόγια πιάστηκαν στα χέρια με τον 64χρονο να καταλήγει αναίσθητος στην πλατεία του χωριού.

Υπάρχουν αναφορές ότι στον ξυλοδαρμό συμμετείχαν και άλλα άτομα κάτι που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα

Το ζευγάρι, πήγε το πρωί στην Αστυνομία για να καταγγείλει τον 64χρονο και εκεί ενημερώθηκαν ότι ο άνδρας ήταν νεκρός και ότι συλλαμβάνονται. Δεν αποκλείεται να γνώριζαν ότι ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τη ζωή του και να πήγαν στην αστυνομία προκειμένου να ελαφρύνουν την θέση τους.

Στους αστυνομικούς ισχυρίστηκαν ότι ο 64χρονος ήταν μεθυσμένος και παρενόχλησε την 34χρονη προκαλώντας την αντίδραση του συζύγου της.

Το ζευγάρι συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και το πρωί της Δευτέρας θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα.

Πάντως σημαντικό ρόλο στην υπόθεση θα έχουν και τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής που θα προσδιορίσουν και τα ακριβή αίτια θανάτου του 64χρονου και αν τελικά έχασε τη ζωή του από άγριο ξυλοδαρμό.

Τι λένε οι κάτοικοι

«Άκουσα φωνές βρισιές χιλιάδες μου πειράζεις τη γυναίκα και τη γυναίκα μου εσύ ρε κωλόπαιδο τη γυναίκα μου όλο με τη γυναίκα ότι πείραζε τη γυναίκα έφυγαν εκείνη και εκείνος ήταν τέντα χαμό αλλού παπούτσια κάτι σαγιονάρες, μετά πήρε χαμπάρι».

Αυτόπτης μάρτυρας συντετριμμένος για τον χαμό του φίλου του, αναφέρει στο MEGA πως ο δράστης όταν είδε τον 64χρονο χωρίς τις αισθήσεις του, δεν κατάλαβε τι είχε κάνει κι άρχισε να του φωνάζει να σηκωθεί.

«Ήταν ένα παιδί μάλαμα, το λέω και βουρκώνω. Έχω περάσει μια ζωή μαζί του. Εγώ κατέβηκα το πρωί και βλέπω τον δράστη τύφλα, ήταν πολύ μεθυσμένος. Του λέω πέθανε; Μου λέει ψέματα το κάνει, δεν είναι νεκρός. Δεν καταλάβαινε τι του γινόταν», είπε φίλος του θύματος.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ένα ακόμη άτομο από την παρέα συμμετείχε στην εγκληματική ενεργεία.

«Μια παρεξήγηση, από το τίποτα έγινε το κακό. Είχαν πιει όλοι πάρα πολύ. Μετά το γλέντι συνέχισαν να πίνουν. Είπε κάτι ο Ν… στην κοπέλα και έγινε ο κακός χαμός. Τον χτυπούσαν ακόμα κι όταν ήταν αναίσθητος κάτω», ανέφερε κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 3:35 τα ξημερώματα ενημερώθηκε η αστυνομία από το ΕΚΑΒ Τρίπολης για πεσμένο άτομο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο για να παραλάβουν τον άτυχο 64χρονο και διαπίστωσαν σοβαρά χτυπήματα στον λαιμό και το κεφάλι.

«Ήταν αγαπητός στο χωριό»

Η τοπική κοινωνία παραμένει μουδιασμένη, όσοι γνώριζαν τον 64χρονο μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Χαρακτηρίζουν το θύμα ως έναν φιλότιμο άνθρωπο πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συγχωριανούς του.

«Εξυπηρετούσε όλο το χωριό αγαπητός σε όλους κάναμε παρέα και στο καφενείο δεν είχαμε τίποτα προβλήματα τώρα τι έγινε μια κακιά στιγμή».

«Ήτανε για όλους, βοηθούσε όλο τον κόσμο τώρα αυτό το πράγμα που έγινε δεν μπορώ να το καταλάβω είναι κρίμα άδικο. Τι έγινε; Αυτοί ξέρουν. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χάθηκε ένας άνθρωπος που θα λείψει πολύ από το χώρο».