Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εβρος: Αποσωληνώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά

Εβρος: Αποσωληνώθηκε ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε από την τουρκική πλευρά

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη 

Σε σταθερή κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίσθηκε – χθες το απόγευμα – από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά κι ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, στον Εβρο.

Ο 56χρονος αποσωληνώθηκε με επιτυχία και μετραφέρθηκε σε απλή κλίνη, ενώ επικοινωνεί με το περιβάλλον του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, ο τραυματίας – ο οποίος έφερε τραύματα στην αριστερή κοιλιακή χώρα – μεταφέρθηκε αρχικά από τους συναδέλφους του στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αναφορικά με τον τραυματισμό σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνεται πως το περιστατικό – το οποίο ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές- σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου περίπου στις 18.30 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, όπου Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

«Γλίτωσε για δύο χιλιοστά»

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα και μίλησαν στο Open δήλωσαν ότι είναι πολύ τυχερός γιατί αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη διότι ενδεχομένως θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο τραυματισμένος συνοριοφύλακας, κατάγεται από το Σουφλί και μάλιστα είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο και ιδιαίτερα έμπειρος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι συνάδελφοί του δεν πανικοβλήθηκαν, τον έβαλαν στο όχημα και τον μετέφεραν στο Σουφλί όπου με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο στο Διδυμότειχο και χειρουργήθηκε άμεσα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζουμε κάποιο από τα παιδιά ή και όλα να είναι μέλη του Ολυμπιακού»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, μίλησε μετά τη φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μέχελεν (2-0) και στάθηκε, μεταξύ άλλων, στην παρουσία των «μικρών» της Κ19 στην προετοιμασία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024