Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας: Στην 14η ημέρα συνεχόμενων υψηλών θερμοκρασιών - 42,1 βαθμοί Κελσίου στη Στυλίδα

Καύσωνας: Στην 14η ημέρα συνεχόμενων υψηλών θερμοκρασιών – 42,1 βαθμοί Κελσίου στη Στυλίδα

«Φωτιά» πήραν τα κλιματιστικά σε Στυλίδα, Θήβα, Θεσσαλία, Αρκαδία και Μεσσηνία.

Συνεχίζεται για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη ημέρα το πανελλαδικό κύμα καύσωνα που δοκιμάζει την χώρα.  Η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Στυλίδα Φθιώτιδας με 42.1 °C με την κορύφωση να έρχεται περίπου στις 15:30. Το ίδιο σενάριο και στη Θήβα με δύο σταθμούς να δείχνουν 41,2 και 40,8 °C με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να γίνονται αντιληπτές στις 16:20. Το θερμόμετρο μάλιστα στις 20:00, καταγράφει την υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα με 38,5 °C.

Ο καιρός δεν έδειξε το ήπιο πρόσωπό του ούτε στην Θεσσαλία με τις θερμοκρασίες στους μετεωρολογικούς σταθμούς στα Πλατανούλια Λάρισας και τα δένδρα Τυρνάβου να χτυπάνε κόκκινο περίπου στις 16:50.

Από τον χορό των υψηλών θερμοκρασιών, δεν μπορούσε να λείπει η Πελοπόννησος με την Μεσσηνία, την Κόρινθο και την Αρκαδία να κλείνουν την οκτάδα των υψηλότερων θερμοκρασιών, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν και παρουσιάζονται στον παρακάτω χάρτη θερμοκρασιών, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 152 από τους 511 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~30%).

Οι συνεχόμενες ημέρες καύσωνα θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν όλους τους κατοίκους της χώρας τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, οπότε η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά. Κάτι που αναμένεται να γίνει αισθητό από τα μέσα της εβδομάδας. Πρόσκαιρα όμως.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα.

Δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία από τη θερμική καταπόνηση

Η θερμική καταπόνηση ή αλλιώς θερμικό στρες είναι η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού στην εξωτερική θερμοκρασία, όταν αυτή είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη από την επιθυμητή.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων, η μέση θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί κατά περίπου 0,85°C. Το αποτέλεσμα αυτής της κλιματικής αλλαγής, είναι η επικράτηση εξαιρετικά θερμών ημερών και νυχτών με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μιας και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Αντίστοιχα κύματα καύσωνα, πρέπει να επηρεάσουν τις δημοτικές αρχές ώστε να αναθεωρήσουν τον πολεοδομικό σχεδιασμό των πόλεων, ώστε να γίνουν άμεσα πιο δροσερές.

Sports in

Οι πανηγυρισμοί των διεθνών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (vids, pics)

Η Εθνική Νέων Ανδρών έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20 και οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024