Σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (21/7) στις 7 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα  17,2 χιλιόμετρα.

«Επειδή βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα προληπτικά μέτρα προστασίας να τηρούμε και πάνω από όλα όχι πανικός», λέει ο Γεράσιμος Χουλιάρας

Σημειώνεται πως χθες (20/7) σεισμός 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο οι Αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα.

Δείτε την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Τι λένε σεισμολόγοι

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε ότι «η δόνηση έγινε 60 χιλιόμετρα από την ακτή, από τα Χανιά, είναι σε υποθαλάσσια περιοχή και σε ένα σχετικό βάθος και για αυτούς τους λόγους δε νομίζω να έχουμε ζημιές αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε είναι ισχυρό το μέγεθος και τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσαμε μία έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα οπότε εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο.

«Επειδή βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα προληπτικά μέτρα προστασίας να τηρούμε και πάνω από όλα όχι πανικός Όπως σας εξήγησα υπήρχε μια μικροσεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες, ελπίζω να έχει εκδηλωθεί με το 5,3» τόνισε ακόμα ο κ. Χουλιάρας ενώ σημείωσε ότι είναι συνηθισμένο μέγεθος για την περιοχή.