Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Κικίλιας: «Δεν έχει όμοιό της η φετινή αντιπυρική περίοδος... γίνεται οργανωμένη προσπάθεια»

Βασίλης Κικίλιας: «Δεν έχει όμοιό της η φετινή αντιπυρική περίοδος… γίνεται οργανωμένη προσπάθεια»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μίλησε για τις φωτιές που αντιμετωπίζει η χώρα και τόνισε πως κάθε ημέρα είναι κρίσιμη

Την «χειρότερη των τελευταίων 20 ετών», χαρακτήρισε τη φετινή αντιπυρική περίοδο ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ξανά πως κάθε ημέρα είναι κρίσιμη και πως ένα μικρό λάθος ή εγκληματικές ενέργειες μπορεί να φέρουν «όλεθρο και καταστροφή».

Επιπλέον ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για ένα άνυδρο έτος καθώς όπως είπε δε χιόνισε και δεν έβρεξε. Ακόμα αναφέρθηκε στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και μάλιστα για πολλές συνεχόμενες ημέρες.

Κικίλιας: «Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη φύση»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κικίλιας είπε μεταξύ άλλων ότι φέτος γίνεται οργανωμένη και δομημένη προσπάθεια. Επεσήμανε τη σημασία της δουλειάς που κάνουν μεταξύ άλλων οι πυροσβέστες, οι εθελοντές, η ΕΛΑΣ, οι ένοπλες δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση. Όλοι μαζί, όπως είπε, συντονισμένοι στο νέο δόγμα της Πυροσβεστικής με την πιο γρήγορη και έγκαιρη απογείωση των εναερίων και την πιο επιθετική τακτική η οποία αποδίδει μέχρι τώρα αποτελέσματα.

«Μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη φετινή αντιπυρική περίοδο είναι ότι έχουμε drones να πετάνε διαρκώς, 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από όλη την Ελλάδα»

Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα κουραστεί να λέει ότι κάθε μέρα είναι κρίσιμη όπως η σημερινή και ότι κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τα στοιχεία της φύσης ενώ υπογράμμισε ότι ένα μικρό λάθος ή εγκληματικές ενέργειες μπορεί να φέρουν όλεθρο και καταστροφή.

Ακόμα ευχαρίστησε τους πολίτες που καθάρισαν τα οικόπεδά τους ενώ σημείωσε ότι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ μπήκαν σε δάση και έκαναν αντιπυρικές ζώνες ενώ όλες μαζί οι δυνάμεις συνεργάζονται υποχρεωτικά στο πεδίο των πυρκαγιών.

Κικίλιας: «Τα εναέρια σηκώνονται με την πρώτη αναγγελία»

Ακόμα εξήρε την προσφορά των πυροσβεστών λέγοντας ότι δουλεύουν ασταμάτητα μέρα και νύχτα και τόνισε ότι πλέον τα εναέρια σηκώνονται με την πρώτη αναγγελία. Εναέρια πετάνε γεμάτα τις κρίσιμες ώρες της ημέρας, εξήγησε.

Μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη φετινή αντιπυρική περίοδο είναι ότι έχουμε drones να πετάνε διαρκώς, 24 ώρες το 24ωρο, πάνω από όλη την Ελλάδα, ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Κικίλιας. Βλέπουν στο πεδίο την έναρξη της οποιασδήποτε πυρκαγιάς τόνισε λέγοντας στη συνέχεια ότι η τεχνολογία λειτουργεί υπέρ μας.

Ανανέωση στόλου από το 2026

Για τα εναέρια μέσα σημείωσε ότι απαιτείται η ανανέωση του στόλου και ότι ο πρωθυπουργός το εξασφάλισε αυτό μέσα από τη συμφωνία με τον Καναδά και την ΕΕ. «Θα πάρουμε 7 νέα Canadair, θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από το ’26, μέχρι τότε ο εθνικός μας στόλος γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τους μηχανικούς του ΓΕΑ και τους πιλότους μας να πετάει και να είναι αξιόμαχος και έχουμε και μέσα από τον διαγωνισμό του ΝΑΤΟ τα νοικιασμένα τα οποία έχουμε[…]».

Sports in

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι πέτυχαν το πρώτο ρεκόρ

Ποιο είναι το πρώτο ρεκόρ που έχει ήδη καταρριφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024