Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Κάντε οικονομικά «city break» ταξίδια σε αυτές τις 12 ευρωπαϊκές πόλεις

Διακοπές: Κάντε οικονομικά «city break» ταξίδια σε αυτές τις 12 ευρωπαϊκές πόλεις

Η Quotezone δημιούργησε έναν ευρωπαϊκό δείκτη οικονομικών διακοπών και μας δείχνει τα αποτελέσματα - Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Όλοι χρειάζονται να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάτε… διακοπές. Η ακρίβεια όμως έχει αλλάξει τα δεδομένα – τα έξοδα είναι πολλά και πολλοί το σκέφτονται ξανά και ξανά το εάν τους συμφέρει να φύγουν από το σπίτι τους για να ταξιδέψουν σε έναν τουριστικό προορισμό, ιδίως αν πρόκειται για το εξωτερικό.

Επομένως, για ακριβώς αυτό τον σκοπό συστήνεται το city break, ένα σύντομο ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη κατά τη διάρκεια του οποίου προλαβαίνει κανείς να επισκεφθεί τα εμβληματικά αξιοθέατα, αλλά και να προλάβει να γνωρίσει τον πολιτισμό και να «γευτεί» τη γαστρονομία της περιοχής.

Ωστόσο, οι πόλεις αυτές διαφέρουν αρκετά ως προς την οικονομική τους προσιτότητα. Γι’ αυτό τον λόγο η Quotezone, μια εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης, αναλύει τα πάντα για τις τιμές των περιοχών που σχεδιάζετε να επισκεφθείτε. Από την τιμή μιας μπύρας, ενός γεύματος και ενός ξενοδοχείου μέχρι το κόστος του τουριστικού φόρου και των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σε μία λίστα έχουν συμπεριληφθεί οι 12 ευρωπαϊκές πόλεις ιδανικές για city break, οι οποίες κατηγοριοποιούνται από την πιο οικονομική στην πιο ακριβή, αλλά πάντοτε στο μπλαίσιο των πιο οικονομικών επιλογών.

Στην κατάταξη ως η πιο προσιτή από τις πιο επισκέψιμες πόλεις της Ευρώπης είναι η Βαρσοβία! Η πολωνική πρωτεύουσα δεν έχει τουριστικό φόρο και διαθέτει τις πιο προσιτές επιλογές δωματίων σε ξενοδοχεία, με μόλις 45,60 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Ζάγκρεμπ, όπου μια μπύρα κοστίζει μόλις 3 ευρώ, και στην τρίτη θέση η Κωνσταντινούπολη, όπου ένα γεύμα κοστίζει μόλις 8,65 ευρώ και ένα εισιτήριο των μέσων μαζικής μεταφοράς 51 λεπτά. Στη λίστα βρίσκεται και η Αθήνα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Λονδίνο, το Άμστερνταμ και το Παρίσι δεν είναι τόσο φιλικά προς τον προϋπολογισμό. Τα γεύματα στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τα πιο ακριβά στη λίστα, με περίπου 23,25 ευρώ, ενώ η διαμονή σε ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ έχει το υψηλότερο μέσο κόστος, με 121,91 ευρώ. Δείτε την πλήρη κατάταξη παρακάτω.

Η Ελλάδα πάντως βρίσκεται ακριβώς στη μέση της λίστας, γεγονός που την καθιστά μία σχετικά καλή επιλογή για τους ξένους επισκέπτες, ή τους Έλληνες που ζουν στην επαρχία και σχεδιάζουν μια απόδραση στην πρωτεύουσα.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης οικονομικών διακοπών της Quotezone

  • Βαρσοβία, Πολωνία
  • Ζάγκρεμπ, Κροατία
  • Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
  • Λισαβόνα, Πορτογαλία
  • Μαδρίτη, Ισπανία
  • Αθήνα, Ελλάδα
  • Βιέννη, Αυστρία
  • Βερολίνο, Γερμανία
  • Ρώμη, Ιταλία
  • Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  • Άμστερνταμ, Ολλανδία
  • Παρίσι, Γαλλία

Sports in

Πάνοπλη η Σερβία στα φιλικά με Ιαπωνία και Ελλάδα

Με φουλ ρόστερ συνεχίζει η Σερβία την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μία ημέρα πριν το φιλικό με την Εθνική μας ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024