Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η επικεφαλής μάρκετινγκ του Tinder προξενεύει κόσμο έξω από τις εφαρμογές γνωριμιών

Η επικεφαλής μάρκετινγκ του Tinder προξενεύει κόσμο έξω από τις εφαρμογές γνωριμιών

Η Melissa Hobley πιστεύει στη δύναμη των εφαρμογών γνωριμιών, αλλά πιο πολύ στην παλαιομοδίτικη τέχνη του προξενιού.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι η Melissa Hobley είναι μια πραγματική προξενήτρα που εργάζεται με 50 έως 100 singles σε όλο τον κόσμο ανά πάσα στιγμή. Έχει, άλλωστε, περάσει μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας δουλεύοντας για εφαρμογές γνωριμιών, των οποίων ο στόχος, προφανώς, είναι να συνδεθούν οι singles μέσω των τηλεφώνων τους.

Η Melissa Hobley είναι επικεφαλής μάρκετινγκ του Tinder, μια θέση που κατέχει από τον Αύγουστο του 2022. Πριν από αυτό εργάστηκε για την OkCupid για πάνω από πέντε χρόνια.

«Κάθε τρία δευτερόλεπτα ξεκινά μια σχέση στο Tinder»

Δεν είναι ότι η Hobley πιστεύει ότι οι εφαρμογές γνωριμιών είναι νεκρές ή έστω πεθαίνουν, αν και κάποιες στατιστικές δείχνουν προβλήματα. Η Bumble και η Match Group, στην οποία ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Tinder, OKCupid, Hinge και Match.com, έχουν χάσει περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραστική αξία από το 2021.

Η Hobley επισήμανε τη μεγάλη επιτυχία του Tinder: Έχει 50 εκατομμύρια χρήστες σε 190 χώρες, είπε. «Κάθε τρία δευτερόλεπτα ξεκινά μια σχέση στο Tinder, κάτι που είναι πραγματικά τρελό». (Αυτά τα ποσοστά έχουν τις ρίζες τους σε μια μελέτη που έκανε η Match Group το 2023 και η οποία όριζε ως «σχέση» οτιδήποτε διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες).

Αλλά η Hobley, 44 ετών, η οποία μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της Νέας Υόρκης και του North Fork του Long Island με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες της, πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σμίξουν οι άνθρωποι. Θέλει να συμμετέχει σε όλους αυτούς.

«Βοηθάω αυτό το καταπληκτικό άτομο από το «RuPaul’s Drag Race» να βρει κάποιον που είναι το μισό από το ένα τέταρτο τόσο υπέροχος όσο αυτός»

«Είσαι υπέροχη. Ας σε βοηθήσουμε να βρεις κάποιον τόσο τέλειο όσο εσύ»

Για τη Hobley, τα προσωπικά παντρολογήματα είναι ένα «χόμπι ή ένα πάθος», είπε, δεν είναι κάτι που έχει «ποτέ πληρωθεί για να κάνει». Ορισμένες φορές οι εργένηδες την προσεγγίζουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας βοήθεια.

Άλλες φορές πιάνει κουβέντα με αγνώστους ενώ βρίσκεται έξω. «Απλώς θα συναντήσω κάποιον σε μια εκδήλωση ή στην ουρά για μια καφετέρια ή σε εκείνο το καταπληκτικό μαγαζί με τα ντόνατς στο Sag Harbor και θα αρχίσουμε να μιλάμε», είπε. «Θα πω, “είσαι υπέροχη. Ας σε βοηθήσουμε να βρεις κάποιον τόσο τέλειο όσο εσύ”».

Όταν γνωρίζει κάποιον, μαθαίνει πού μένει («γιατί η γεωγραφία έχει σημασία»), τι είδους σύντροφο ψάχνει («Είναι στρέιτ; Πανσέξουαλ; Κουήρ; Αναλαμβάνω τα πάντα») και τι τον χαλάει («Όπως, είναι η θρησκεία πραγματικά, πραγματικά σημαντική για σένα ή πρέπει να είναι καλός στο Wordle;»).

«Βοηθάω έναν παππού 60 ετών»

Στη συνέχεια καταγράφει όλες τις πληροφορίες σε ένα φύλλο εργασίας και έχει το συγκεκριμένο άτομο στο μυαλό της καθώς συνεχίζει τη δουλειά της. «Βρίσκομαι συχνά κοντά σε ανύπαντρους ανθρώπους», είπε.

«Δουλεύω στο Tinder, αλλά επίσης ταξιδεύω στον κόσμο και πηγαίνω σε πάρα πολλές εκδηλώσεις». Ζητά επίσης βοήθεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις προάλλες, για παράδειγμα, δημοσίευσε στο Instagram: «Βοηθάω έναν παππού 60 ετών με σούπερ υψηλή ενέργεια να βρει την αγάπη στο North Fork! Στείλτε μου μήνυμα αν έχετε κάποιον».

«Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι που οι εφαρμογές δεν τους οδηγούν στο να βρουν το άτομό τους μέσα στο επόμενο λεπτό. Όμως η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι»

 -Τι σας έκανε μια τόσο καλή προξενήτρα;

Ειλικρινά νομίζω ότι προέρχεται από τη μετακόμιση στη Νέα Υόρκη ως κορίτσι από το Muncie του Ind. και το αίσθημα του παρείσακτου. Δεν είχα διασυνδέσεις, ούτε κοντινά μέλη της οικογένειας, ούτε φίλους ούτε χρήματα. Έπρεπε να είμαι εξωστρεφής και έμαθα πώς να πηγαίνω και να μιλάω σε ανθρώπους που δεν ξέρω.

-Είπατε ότι ακόμη και οι διάσημοι άνθρωποι δυσκολεύονται να βρουν την αγάπη. Μπορείτε να μας δώσετε μερικά παραδείγματα;

Βοηθάω αυτό το καταπληκτικό άτομο από το «RuPaul’s Drag Race» να βρει κάποιον που είναι το μισό από το ένα τέταρτο τόσο υπέροχος όσο αυτός. Πρόσφατα συνεργάστηκα με αυτό το υπέροχο άτομο που δούλευε στις ειδήσεις και δυσκολευόταν να είναι σε μια εφαρμογή. Του είπα ότι έχω ενδιαφέροντες ανθρώπους για να γνωρίσει, και τώρα βρίσκεται σε μια ευτυχισμένη, αφοσιωμένη σχέση.

-Γνωρίσατε τον σύζυγό σας ενώ κάνατε προξενιό για μια φίλη σας. Μπορείτε να μας πείτε την ιστορία;

Η φίλη μου με έσυρε ένα βράδυ στο Employees Only στο West Village. Της φάνηκε ενδιαφέρων αυτός ο τύπος στο μπαρ, οπότε τον πλησίασα και του είπα: «Η φίλη μου πιστεύει ότι είσαι ο πιο σέξι άνθρωπος στο West Village. Πρέπει οπωσδήποτε να πας να της φέρεις ένα ποτό». Το έκανε, και μετά άρχισα να μιλάω με τον φίλο του, και παντρευτήκαμε λίγα χρόνια αργότερα.

«Μπορεί να ακούγεται αστείο να το ακούτε αυτό από κάποιον που εργάζεται στη μεγαλύτερη εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο, αλλά ναι, αν βρίσκεστε σε ένα πάρτι, αφήστε το τηλέφωνό σας κάτω»

-Γιατί πιστεύετε ότι το προξενιό λειτουργεί;

Δεν είμαστε πολύ καλοί στο να ξέρουμε ποιος μας ταιριάζει. Ακόμη και οι άνθρωποι που νομίζουν ότι είναι ανοιχτοί δεν είναι πραγματικά ανοιχτοί. Είμαστε πολύ βιαστικοί και πολύ επικριτικοί.

Αλλά οι άλλοι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο ανοιχτοί για εσάς, και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί το προξενιό. Επειδή μερικές από αυτές τις όμορφες, καταπληκτικές ιστορίες και συνδέσεις προέρχονται από το να είσαι λίγο πιο ανοιχτός.

-Φαίνεται να υπάρχει κόπωση από τις εφαρμογές γνωριμιών. Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό;

Συνεργαστήκαμε με το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα για να κάνουμε έρευνα και να βρούμε την αιτία αυτού του αισθήματος. Αυτό που πιστεύουμε ότι συμβαίνει είναι αυτό που ονομάζουμε «κλιμάκωση άμεσης ικανοποίησης». Μπορείς να πάρεις ένα ελικόπτερο για τα Χάμπτονς, να κλείσεις ένα ξενοδοχείο, να παραγγείλεις ράμεν στις 2 π.μ., όλα αυτά στο τηλέφωνό σου και να το πάρεις. Έτσι, οι άνθρωποι περιμένουν το ίδιο από τις εφαρμογές γνωριμιών. Και είναι θυμωμένοι που οι εφαρμογές δεν τους οδηγούν στο να βρουν το άτομό τους μέσα στο επόμενο λεπτό. Όμως η αγάπη δεν λειτουργεί έτσι.

-Είναι καλό να αμφισβητούν οι άνθρωποι τις εφαρμογές γνωριμιών και να προσπαθούν να συναντιούνται περισσότερο από κοντά;

Μπορεί να ακούγεται αστείο να το ακούτε αυτό από κάποιον που εργάζεται στη μεγαλύτερη εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο, αλλά ναι, αν βρίσκεστε σε ένα πάρτι, αφήστε το τηλέφωνό σας κάτω. Αν βρίσκεστε σε ένα μπαρ με ενδιαφέροντες ανθρώπους, αφήστε το τηλέφωνό σας μακριά.

 -Έχετε σκεφτεί να αξιοποιήσετε αυτό το παράλληλο επάγγελμα;

Ίσως, όταν συνταξιοδοτηθώ!

*Με στοιχεία από nytimes.com

Sports in

Βέλγιο – Ελλάδα 68-70: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλαδάρα με παλικαρίσια ανατροπή

Η Εθνική Νέων Ανδρών έκανε μεγάλη ανατροπή απέναντι στο Βέλγιο στον μικρό τελικό του Eurobasket U20 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο νικώντας με 70-68.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024