Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγαπητέ Στέφανε»: Η απάντηση του Ανδρουλάκη στον Κασσελάκη για το Κυπριακό

«Αγαπητέ Στέφανε»: Η απάντηση του Ανδρουλάκη στον Κασσελάκη για το Κυπριακό

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταλλάζουν Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το Κυπριακό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος νωρίτερα σχολιάζοντας σε ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τον προέτρεψε να θέσει το ζήτημα των Κυπριών αγνοούμενων στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία του για συνάντηση με την Χαρίτα Μάντολες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγο μετά απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκη, σημειώνοντας πως «το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες».

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή» καταλήγει στην απάντησή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η απάντηση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη για το Κυπριακό

«Αγαπητέ Στέφανε, οι προηγούμενες δύο ημέρες στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή ήταν πολύ συγκινητικές για όλους μας. Το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες. Ως Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων συμμετείχα στην προετοιμασία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2015 μαζί με άλλους συναδέλφους από την Ελλάδα και την Κύπρο επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Επιπλέον, κάθε χρόνο καταθέταμε τροπολογίες ώστε να διασφαλίσουμε ότι στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, θα υπάρχει ανελλιπώς ρητή αναφορά προς την τουρκική πλευρά να αναλάβει τις βαριές ευθύνες της και να επιτρέψει στην Επιτροπή Αγνοουμένων να συνεχίσει το έργο της. Μάλιστα πετύχαμε και την αύξηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ). Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα συνεχίσουν οι τρεις ευρωβουλευτές μας, και ιδίως ο Γιάννης Μανιάτης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή».

Sports in

Παπαδόπουλος: «Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτά τα παιδιά, αξίζουν το μετάλλιο»

Όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024