Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση κάνει πολύ λίγα και με μεγάλη καθυστέρηση

«Στο "κυριακάτικο διάγγελμά" του ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο ξεπερασμένο αφήγημα της δήθεν "εισαγόμενης" ενεργειακής ακρίβειας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα υποστήριξε στην κυριακάτικη ανασκόπησή του, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση «συνεχίζει να κάνει πολύ λίγα κι αυτά με μεγάλη καθυστέρηση, έχοντας φτάσει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πλέον στα όρια τους».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται:

«Πέρασαν περίπου δέκα ημέρες από τότε που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης έφερε στην επιφάνεια το ζημιογόνο για το ελληνικό δημόσιο deal της Attica Bank κι επιτέλους ακούσαμε σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλάει για αυτή, χωρίς όμως να απαντά στο εξής απλό ερώτημα:

Γιατί το Δημόσιο, έχοντας καταβάλει 950 εκατομμύρια ευρώ από το 2021, περιορίζεται πλέον στο 35%, ενώ οι ιδιώτες, δίνοντας μόλις 263 εκατομμύρια ευρώ, αποκτούν πλέον το 58% της τράπεζας;

Αποφεύγει οιαδήποτε απάντηση γιατί και ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι η συγκεκριμένη συγχώνευση, με τις ευλογίες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων».

«Ξεπερασμένο αφήγημα»

Η Κουμουνδούρου, αναφέρει επίσης ότι «στο “κυριακάτικο διάγγελμά” του ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο ξεπερασμένο αφήγημα της δήθεν  ‘εισαγόμενης’ ενεργειακής ακριβείας, προσπαθώντας να εξαπατήσει για μια ακόμη φορά τους καταναλωτές που πολύ γρήγορα θα βρεθούν σε απόγνωση, καθώς η εξαγγελία του για επιδότηση των λογαριασμών  ρεύματος θα αφορά, όπως φαίνεται, σε έκπτωση της τάξεως των 6-7€ σε λογαριασμούς των 125€…

«Ξαφνικά ανακαλύπτουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι πρότινος τις λοιδορούσαν και μιλούσαν για «λεφτόδεντρα»»

Στην κυβέρνηση περίμεναν 5 χρόνια για να διαπιστώσουν ότι το Χρηματιστήριο Ενέργειας έχει κενά στη λειτουργία του και προκαλεί στρεβλώσεις στην τελική διαμόρφωση της χονδρικής τιμής της μεγαβατώρας. Ξαφνικά ανακαλύπτουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι πρότινος τις λοιδορούσαν και μιλούσαν για «λεφτόδεντρα». Παρόλο αυτά τους προτείνουμε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην πηγή του και όχι εκ των υστέρων κι αφού οι καταναλωτές πληρώσουν υπέρ διπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος.

Είναι γνωστό βέβαια ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μη στενοχωρήσει τους «φίλους» της, όπως έγινε και στο καρτέλ των διυλιστηρίων, όπου ενώ έχει τη δυνατότητα να φορολογήσει με βάση την Κομισιόν ως το 90% (όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ) των υπερκερδών φορολογεί για 2η φορά μόνο το 33%».

«Στα όριά τους οι πολίτες»

Στην ανακοίνωση, υπενθυμίζεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προτείνει, από τον Μάιο, την θέσπιση Μηχανισμού παρακολούθησης και αποτροπής υπερκερδών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και πλαφόν 5% στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών αυτών. Επιπλέον έχει προτείνει και την θέσπιση ειδικής έκπτωσης στη διάθεση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας για τους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, στο 50% της εκάστοτε τελικής βασικής τιμής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό την συγκράτηση των προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να κάνει πολύ λίγα κι αυτά με μεγάλη καθυστέρηση, έχοντας φτάσει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πλέον στα όριά τους».​

Sports in

ΑΕΚ: Πήρε το νούμερο 9 ο Λαμέλα (pics)

Με το νούμερο 9 στην πλάτη ο Έρικ Λαμέλα μπήκε για πρώτη φορά στην «Opap Arena» ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024