Ο Τζόελ Εμπίντ φιλοξενήθηκε στους «NYTimes» και ρωτήθηκε για το γεγονός πως όλοι θεωρούν τις Ηνωμένες Πολιτείες φαβορί των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο σέντερ των Φιλαδέλφειας Σίξερς τόνισε πως και οι άλλες ομάδες έχουν παρόμοιο ταλέντο με τις ΗΠΑ, ειδικά από την στιγμή που αρκετοί παίκτες της ομάδας του Στιβ Κερ είναι σε μια πιο προχωρημένη ηλικία.

Οι δηλώσεις του Τζόελ Εμπίντ:

«Κοιτάτε το ταλέντο που έχουν οι ΗΠΑ, αλλά υπάρχει το ίδιο ταλέντο σε άλλες ομάδες. Και για το ταλέντο που υπάρχει στην ομάδα των ΗΠΑ, πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά είναι μεγαλύτερα. Ο ΛεΜπρόν τώρα δεν είναι ο ΛεΜπρόν που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Άρα είναι μεγάλη η διαφορά.

Θα σας έλεγαν επίσης όλοι, και μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, ο αθλητικός ΛεΜπρόν, ο κυρίαρχος που ήταν πριν από μερικά χρόνια, δεν είναι ο ίδιος που είναι τώρα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι ξεγελιούνται από τα ονόματα στα χαρτιά. Αλλά αυτά τα ονόματα έχουν χτιστεί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας τους, και τώρα είναι μεγαλύτεροι. Δεν είναι αυτό που ήταν».