Το πρώτο ρεκόρ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει ήδη καταρριφθεί, πριν ακόμα φτάσουμε στην Τελετή Εναρξης της 26ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Οργανωτική Επιτροπή που αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων 8,6 εκατομμύρια εισιτήρια έχουν πουληθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ εισιτηρίων που πωλήθηκαν για Ολυμπιακούς Αγώνες που ήταν 8,3 εκατομμύρια για την Ατλάντα το 1996.

«Έχουμε ήδη ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε στα 8,6 εκατομμύρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, συν ένα εκατομμύριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τόνι Εστανγκέ.

Μπαίνοντας στην τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των εισιτηρίων που υπολογίζουν ότι θα πουλήσουν οι διοργανωτές των Αγώνων είναι 10 εκατομμύρια εισιτήρια και 3,4 εκατομμύρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. «Υπάρχουν αρκετά καλές ευκαιρίες σε διαφορετικά αγωνίσματα τόσο για τους Ολυμπιακούς όσο και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ υπάρχουν ακόμα εισιτήρια και για τις Τελετές Εναρξης και Λήξης. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ήδη σπάσει το ρεκόρ, αλλά μπορούμε ακόμα να πάμε ψηλότερα», πρόσθεσε ο Εστανγκέ.

Αθλήματα όπως ο στίβος, η κολύμβηση και το μπάσκετ είναι αυτά που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ενώ είναι και τα πιο ακριβά. Για την ημέρα που διεξάγεται ο τελικός των 100 μέτρων ανδρών στο Stade de France, τα εισιτήρια κοστίζουν ακόμα και 1000 ευρώ. Αντιθέτως άλλα σπορ, όπως το γκολφ, η υδατοσφαίριση, το ράγκμπι, ακόμη και το ποδόσφαιρο, είχαν εισιτήρια με λίγο πολύ χαμηλές τιμές.

Είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσεις κανείς εισιτήρια για αγώνες με μεγάλη ζήτηση, όπως η γυμναστική, είναι τα vip πακέτα που περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση σε ειδικά σαλόνια με ποτά και φαγητό εκτός φυσικά από την παρακολούθηση των Αγώνων. Η τιμή αυτών των πακέτων είναι υψηλότερη και κυμαίνεται ανά γύρο. Στους τελικούς της γυμναστικής μπορεί να φτάσει και πάνω από 3.500 ευρώ και απευθύνονται σε άτομα που έχουν τα χρήματα να τα πληρώσουν.