Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο: 34χρονη σκότωσε καταλάθος την 11χρονη γειτόνισσά της με δηλητήριο για κοριούς

Ηνωμένο Βασίλειο: 34χρονη σκότωσε καταλάθος την 11χρονη γειτόνισσά της με δηλητήριο για κοριούς

Το δηλητήριο γνωστό ως φωσφορούχο αργίλιο αντέδρασε με την υγρασία του χώρου, παράγοντας την επίσης δηλητηριώδη ουσία φωσφίνη

Η 34χρονη Jesmin Akter είχε εισάγει παράνομα φωσφορούχο αργίλιο προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισβολή κοριών στο διαμέρισμά της στο ανατολικό Λονδίνο.

Δυστυχώς όμως, η απομάκρυνση από το σπίτι, όλης της οικογένειας της Akter για 24 ώρες, δεν ήταν το μοναδικό μέτρο προφύλαξης που έπρεπε να λάβει. Η δηλητηριώδης ουσία διέρρευσε στο διπλανό διαμέρισμα σκοτώνοντας την 11χρονη Fatiha Sabrin, την ημέρα μάλιστα των γενεθλίων της και στέλνοντας στο νοσοκομείο ακόμη ένα μικρό παιδί.

Το φωσφορούχο αργίλιο αντέδρασε με την υγρασία, δημιουργώντας την επίσης δηλητηριώδη ουσία φωσφίνη.

Η Akter παραδέχτηκε και την παράνομη εισαγωγή της ουσίας αλλά και την εφαρμογή του στο διαμέρισμά της, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με διετή αναστολή και πρέπει να εκτελέσει 150 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας, όπως αναφέρει το BBC.

«Συντετριμμένος»

Η δικαστής Alexia Durran σημείωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με κοριούς στην πολυκατοικία της Akter.

«Ο ιδιοκτήτης είχε λάβει κάποια μέτρα, αλλά φαίνεται ότι ήταν μάλλον επιπόλαια και οι υπάλληλοι που έκαναν την απολύμανση στο παρελθόν δεν φαίνεται να ήταν καλά εκπαιδευμένοι ή καθόλου εκπαιδευμένοι».

«Καταλαβαίνω ότι σας κατακλύζουν οι ενοχές σας. Φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να ξεχάσετε ποτέ ότι αυτό που συνέβη στη Fatiha ήταν αποτέλεσμα των πράξεών σας»

Η 11χρονη Fatiha Sabrin

Η απόφαση της Akter να αντιμετωπίσει το ζήτημα παίρνοντας φωσφορούχο αργίλιο μέσω επιβατικής πτήσης από την Ιταλία θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «καταστροφικό περιστατικό στον αέρα και να θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές», εάν η συσκευασία είχε υποστεί ζημιά, είπε η δικαστής.

Μέσα σε «σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα» από τη στιγμή που η Akter μοίρασε τα δισκία στο διαμέρισμά της, άλλοι ένοικοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών της πολυκατοικίας, άρχισαν να αισθάνονται αδιαθεσία, είπε.

Η δικαστής αναφέρθηκε σε μια συγκινητική δήλωση του «συντετριμμένου» πατέρα της Fatiha, Mohammed Islam.

Περιέγραψε την κόρη του ως ένα «καταπληκτικό, έξυπνο παιδί που έκανε φίλους με όλους και ήταν μεγάλη βοήθεια για τη μητέρα της».

«Η ποινή που επιβάλλω δεν θα φέρει πίσω τη Fatiha»

Η δικαστής Durran είπε: «Η Fatiha πέθανε στα 11α γενέθλιά της. Είναι πλέον μια ημερομηνία που στοιχειώνει την οικογένειά της. Η ποινή που επιβάλλω δεν θα φέρει πίσω τη Fatiha και θα φανεί ανεπαρκής στην οικογένειά της».

Η δικαστής σημείωσε τον προηγούμενο καλό χαρακτήρα της Akter και της είπε: «Καταλαβαίνω ότι σας κατακλύζουν οι ενοχές σας. Φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να ξεχάσετε ποτέ ότι αυτό που συνέβη στη Fatiha ήταν αποτέλεσμα των πράξεών σας. Μια νεαρή ζωή γεμάτη υποσχέσεις χάθηκε».

Sports in

ΑΕΚ: Πήρε το νούμερο 9 ο Λαμέλα (pics)

Με το νούμερο 9 στην πλάτη ο Έρικ Λαμέλα μπήκε για πρώτη φορά στην «Opap Arena» ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024