Η Αλέξις Σμιθ στέφθηκε Μις Κάνσας τον περασμένο μήνα, αλλά ένα απόσπασμα που δημοσιεύτηκε από τη συνέντευξή της επί σκηνής, όπου μίλησε για την κακοποίηση, έκανε το γύρο του διαδικτύου μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η Σμιθ κέρδισε τα καλλιστεία Μις Κάνσας στις 8 Ιουνίου, αλλά το βίντεο με την απάντηση που έδωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε viral τις τελευταίες ημέρες.

Η Σμιθ δεν κατονόμασε τον θύτη της στην απάντησή της

Συγκεκριμένα, η ερώτηση που έγινε στη Σμιθ ήταν για ποιο λόγο θα χρησιμοποιούσε το ρόλο της ως πρέσβειρα αν κέρδιζε.

Το όραμά της ήταν να «εξαλείψει» τις ανθυγιεινές και καταχρηστικές σχέσεις, όπως χαρακτηριστικά απάντησε.

«Για την ακρίβεια, κάποιοι από εσάς σε αυτό το ακροατήριο με είδατε πολύ συγκινημένη επειδή ο θύτης μου είναι εδώ σήμερα. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να είμαι σε αυτό τον διαγωνισμό και να εκπροσωπήσω ως η επόμενη Μις Κάνσας. Επειδή εγώ και η κοινότητά μου αξίζουμε υγιείς σχέσεις».

Το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα και επευφημίες, δηλώνοντας την υποστήριξή τους αμέσως μετά τη δήλωσή της. Η Σμιθ δεν κατονόμασε τον θύτη της στην απάντησή της ή στις επόμενες αναρτήσεις της.

Το βίντεο κυκλοφόρησε στο TikTok, το X και το Instagram τις τελευταίες ημέρες τόσο από την ίδια στις επίσημες σελίδες της όσο και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης.

«Κύμα» συμπαράστασης και στήριξης

Οι χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης λάτρεψαν την ανάρτησή της και γιόρτασαν τη δύναμή της, χαρακτηρίζοντάς την παρακινητική για την ικανότητά της να υπαγορεύει τους δικούς της όρους όταν έρχεται αντιμέτωπη με κάποιον που της προκάλεσε τραυματικές εμπειρίες.

«Μόλις υπερασπίστηκες όλες τις γυναίκες. Σε ευχαριστώ», έγραψε ένα άτομο στο Instagram. «Λυπάμαι για όσα πέρασες. Και σε ευχαριστώ που μίλησες».

«Ως επιζών, αυτό με συγκίνησε. σε ευχαριστώ που χρησιμοποίησες τη φωνή σου. μόλις έδωσες δύναμη σε πολλούς που δεν θα γνωρίσεις ποτέ», έγραψε ένα άλλο άτομο στο TikTok.

Η συμπαράσταση δεν ήρθε μόνο από τους χρήστες των social media αλλά και από το Rhode Island Coalition Against Domestic Violence (Συνασπισμός του Rhode Island κατά της ενδοοικογενειακής βίας), ο οποίος χαρακτήρισε «τη γενναιότητα και την υπεράσπισή της πραγματικά εμπνευσμένες».

Η Σμιθ έγραψε στο Instagram ότι ο λόγος που μίλησε ήταν για να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της και να ζήσει το όραμά της για έναν καλύτερο κόσμο.

«Πήρα πίσω τη δύναμή μου – όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά για τα όνειρά μου και για όλους όσους παρακολουθούν και ακούν. Αυτό δεν έχει να κάνει με το να αποφεύγουμε τους άλλους- έχει να κάνει με το να μετατρέπουμε τον πόνο μας σε σκοπό και να τον διοχετεύουμε με τρόπο που ενώνει και εξυψώνει».