Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ήθελαν να διασχίσουν τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο - Οι σοροί τους ξεβράστηκαν στο «νεκροταφείο» του ωκεανού

Ήθελαν να διασχίσουν τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο – Οι σοροί τους ξεβράστηκαν στο «νεκροταφείο» του ωκεανού

Βρέθηκαν νεκροί σε σωσίβια λέμβο.

Ένα ζευγάρι που επιχείρησε να διασχίσει τον Ατλαντικό ωκεανό με ιστιοπλοϊκό βρέθηκε νεκρό σε μια σωσίβια λέμβο, έξι βδομάδες αφότου χάθηκαν τα ίχνη τους.

Η Βρετανίδα Sarah Packwood, 54 ετών, και ο Καναδός σύζυγός της, Brett Clibbery, 70 ετών, πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν το γιοτ τους και πέθαναν πριν ξεβραστούν στο νησί Sable – γνωστό ως «νεκροταφείο του Ατλαντικού» – ανατολικά της Νέας Σκωτίας στον Καναδά στις 12 Ιουλίου.

Το ζευγάρι δηλώθηκε εξαφανισμένο στις 18 Ιουνίου αφού έφυγε από τη Νέα Σκωτία με το φιλικό προς το περιβάλλον γιοτ μήκους 13 μέτρων (42 πόδια), Theros, στις 11 Ιουνίου.

Στις 13 Ιουνίου, η συσκευή GPS του Clibbery έδωσε ένα τελικό σήμα περίπου 40 μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Sable, σύμφωνα με τον Guardian.

Ήταν καθ’ οδόν προς τις Αζόρες, μια συλλογή από νησιά που ανήκουν στην Πορτογαλία στη μέση του Ατλαντικού, με το ταξίδι των 2.050 μιλίων (3.228 χλμ.) να προγραμματίζεται να διαρκέσει 21 ημέρες.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook , ο γιος του Clibbery, James, επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι πέθανε, λέγοντας ότι οι τελευταίες μέρες ήταν «πολύ δύσκολες». Είπε ότι διεξάγεται έρευνα και ότι αναμένει μια εξέταση DNA στα πτώματα.

Το πάθος για την ιστιοπλοΐα

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία σε μια στάση λεωφορείου στο Λονδίνο το 2015, όταν η Packwood ετοιμαζόταν να δωρίσει ένα νεφρό στην αδερφή της και ο Clibbery, ένας συνταξιούχος μηχανικός, επισκεπτόταν το Λονδίνο.

Η ιστορία τους παρουσιάστηκε σε ένα άρθρο του 2020 «How We Met» στον Guardian, το οποίο περιέγραφε πώς δέθηκαν με το κοινό τους πάθος για τα ταξίδια.

Όταν συναντήθηκαν, ο Μπρετ είπε στη Σάρα για το σκάφος του, το Θέρος, και το πάθος του για την ιστιοπλοΐα. Είπε: «Ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω, αλλά δεν είχα ποτέ χρόνο».

Και πρόσθεσε: «Με πήγε στο πρώτο μου ταξίδι με γιοτ και μου άρεσε. Ο Μπρετ μου έκανε πρόταση γάμου στην κύρια καμπίνα του σκάφους». Στη συνέχεια, το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Theros το 2016 και ο Packwood μετακόμισε στον Καναδά το 2018, αγοράζοντας γη με την Clibbery στο Salt Spring Island.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι τους στο YouTube, Theros Adventures, στις 12 Απριλίου, το ζευγάρι ονόμασε το ταξίδι Πράσινη Οδύσσεια και εξήγησε πώς θα βασιζόταν σε πανιά, ηλιακούς συλλέκτες, μπαταρίες και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που επαναχρησιμοποιήθηκε από ένα αυτοκίνητο.

Sports in

Οι πανηγυρισμοί των διεθνών για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (vids, pics)

Η Εθνική Νέων Ανδρών έφτασε μέχρι την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20 και οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου το πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024