Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία

O Μπαράκ Ομπάμα ζητά εκλογές με ανοιχτή διαδικασία

Με μια ανακοίνωση άκρως εγκωμιαστική για τον πρόεδρο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Ομπάμα τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και ζητά ανοιχτή διαδικασία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος έχει συνεργαστεί στενά με τον Τζο Μπάιντεν για οκτώ χρόνια ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος, ανέφερε πως ο αποσυρθείς υποψήφιος και νυν πρόεδρος «υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, καθώς και αγαπητός φίλος και συνεργάτης μου». Τον αποκάλεσε ακόμα «πατριώτη της υψηλότερης τάξης».

Ανέφερε πως ως συνεργάτης του, αυτό που θαύμασε περισσότερο και από την προσφορά του «ως δημόσιος λειτουργός ήταν ο χαρακτήρας του, η βαθιά ενσυναίσθηση του και η σκληρά κερδισμένη ανθεκτικότητά του, μαζί με τη θεμελιώδη αξιοπρέπειά του και την πεποίθησή του ότι «ο καθένας μετράει»».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έπλεξε το εγκώμιο του Μπάιντεν για τη διαχείριση της πανδημίας, την δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, την πρώτη σημαντική νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων μετά από 30 χρόνια και τα εργασιακά δικαώματα. Σε διεθνές επίπεδο, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε πως ο Τζο Μπάιντεν «αποκατέστησε το κύρος της Αμερικής στον κόσμο, αναζωογόνησε το ΝΑΤΟ και κινητοποίησε τον κόσμο να ορθώσει το ανάστημά του κατά της ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία».

Έγραψε πως ο Μπάιντεν επανέφερε «παλιομοδίτικες αξίες όπως η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια, η καλοσύνη και η σκληρή δουλειά- μια χώρα που πιστεύει στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τη λογοδοσία- μια χώρα που επιμένει ότι ο καθένας, ανεξάρτητα από το ποιος είναι, έχει φωνή και αξίζει μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή».

Για το κόμμα και την χώρα

Ο πρόεδρος Ομπάμα, ανέφερε πως «ο Τζο καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα το διακύβευμα αυτών των εκλογών: πώς όλα όσα έχει αγωνιστεί σε όλη του τη ζωή και όλα όσα πρεσβεύει το Δημοκρατικό Κόμμα θα τεθούν σε κίνδυνο αν επιτρέψουμε στον Ντόναλντ Τραμπ να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και αν δώσουμε στους Ρεπουμπλικανούς τον έλεγχο του Κογκρέσου». Παρότι και ο πρόεδρος Ομπάμα άσκησε υπόγειες πιέσεις για την παραίτηση του, το αναφέρει ως απόφαση του ίδιου του προέδρου Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα είπε πως «το να κοιτάξει το πολιτικό τοπίο και να αποφασίσει ότι πρέπει να δώσει τη σκυτάλη σε έναν νέο υποψήφιο είναι σίγουρα μία από τις δυσκολότερες στη ζωή του. Αλλά ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση αν δεν πίστευε ότι ήταν σωστή για την Αμερική». Αποκάλεσε την απόφαση Μπάιντεν ως απόδειξη της αγάπης του για την πατρίδα, ενός «γνήσιου δημόσιου λειτουργού που βάζει» τα συμφέροντα του αμερικανικού λαού πάνω από τα δικά του.

Ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε το αυτονόητο πως οι Δημοκρατικοί θα κινηθούν «σε αχαρτογράφητα νερά τις επόμενες ημέρες». Δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη πως οι ηγέτες των Δημοκρατικών θα δημιουργήσουν μια διαδικασία που θα προκύψει ένας «εξαιρετικός υποψήφιος», αναφέροντας πως το όραμα του Τζο Μπάιντεν θα είναι «εμφανές στο συνέδριο των Δημοκρατικών». Οι Κλίντον αντίθετα, στήριξαν απόλυτα την Κάμαλα Χάρις.

Εκ μέρους του ίδιου και της Μισέλ Ομπάμα εξέφρασε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στον Τζο και την Τζιλ που μας οδήγησαν τόσο επιδέξια και θαρραλέα σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς και για τη δέσμευσή τους στα ιδανικά της χώρας. O Μπάρακ Ομπάμα αναμένεται να στηρίξει την παραμονή του Τζο Μπάιντεν μέχρι το τέλος της θητείας του.

Sports in

Παπαδόπουλος: «Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτά τα παιδιά, αξίζουν το μετάλλιο»

Όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024