Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις - Ποιες οι πιθανότητες να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ποια είναι η Κάμαλα Χάρις – Ποιες οι πιθανότητες να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν

Παρά τις προκλήσεις, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα των αμερικανικών εκλογών 2024

Η Κάμαλα Χάρις γεννήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1964 στο Oakland της Καλιφόρνια. Είναι κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα και είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Douglas Emhoff. Η πολιτική της καριέρα ξεκίνησε ως Εισαγγελέας του San Francisco (2004-2010) και στη συνέχεια ως Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνιας (2011-2017). Το 2016 εξελέγη στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου έγινε η δεύτερη Αφροαμερικανή γυναίκα γερουσιαστής. Το 2020, έγινε η πρώτη γυναίκα, η πρώτη μαύρη και η πρώτη ασιατικής καταγωγής αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Κάμαλα Χάρις είναι γνωστή για την αποφασιστικότητα και την ατρόμητη στάση της, ενώ η πολιτική της πορεία την έχει καθιερώσει ως μια σημαντική φιγούρα στο Δημοκρατικό Κόμμα. Αν και η εκστρατεία της για την προεδρία το 2020 δεν ήταν επιτυχής, η επιλογή της ως αντιπρόεδρος ενίσχυσε το προφίλ της, κάνοντάς την έμπνευση για πολλές Αφροαμερικανές και γυναίκες σε όλη τη χώρα.

Πόσες πιθανότητες έχει να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν

Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Τζο Μπάιντεν αποσύρεται από την κούρσα των εκλογών, οι πιθανότητες της Κάμαλα Χάρις να τον διαδεχθεί ως υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ορισμένες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κάμαλα Χάρις έχει καλύτερη απόδοση σε μια υποθετική αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ από ό,τι ο Μπάιντεν, κυρίως λόγω της υποστήριξης που λαμβάνει από μαύρους και ισπανόφωνους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico/Morning Consult, η Χάρις έχει την υποστήριξη του 67% των μαύρων ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 63% που υποστηρίζουν τον Μπάιντεν, ενώ ελαφρώς περισσότεροι Ισπανόφωνοι ψηφοφόροι την βλέπουν επίσης πιο ευνοϊκά από τον Μπάιντεν.

Ωστόσο, η χαμηλή αποδοχή της στο γενικό πληθυσμό, που βρίσκεται στο 37% σύμφωνα με τον τελευταίο μέσο όρο δημοσκοπήσεων του FiveThirtyEight, προκαλεί ανησυχία στους Δημοκρατικούς. Παράλληλα, δημοσκόπηση του CNN/SSRS δείχνει ότι η Χάρις υστερεί δύο μονάδες έναντι του Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν υστερεί έξι μονάδες.

Η Χάρις έχει αντιμετωπίσει κριτική για την απόδοσή της ως αντιπρόεδρος, με καταγγελίες για απουσία από τη δημόσια σκηνή και προβλήματα διαχείρισης του γραφείου της. Επίσης, η πολιτική της καριέρα ως εισαγγελέας έχει δεχθεί καταιγιστική κριτική από την αριστερά για τις αποφάσεις της σχετικά με την αστυνομική βία και τη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Παρά τις προκλήσεις, η Κάμαλα Χάρις έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την προεκλογική καμπάνια του Μπάιντεν με τα κεφάλαια που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, κάτι που θα μπορούσε να της δώσει ένα πλεονέκτημα. Αν και η πορεία της προς την προεδρία δεν είναι εξασφαλισμένη, οι πιθανότητες της να διαδεχθεί τον Τζο Μπάιντεν είναι υπαρκτές και θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί η πολιτική σκηνή τους επόμενους μήνες.

Sports in

Παπαδόπουλος: «Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτά τα παιδιά, αξίζουν το μετάλλιο»

Όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024