Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Πώς αντέδρασαν διεθνείς ηγέτες στην απόσυρσή του

Τζο Μπάιντεν: Πώς αντέδρασαν διεθνείς ηγέτες στην απόσυρσή του

Με σεβασμό χαιρετούν την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει πολιτικοί ηγέτες συμμαχικών χωρών

Οι ηγέτες των χωρών που είναι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, ήταν οι πρώτοι που σχολίασαν την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στις αναρτήσεις τους τονίζουν το έργο του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και το πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση που έλαβε ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Τον σεβασμό του στον Μπάιντεν εξέφρασε ο καγκελάριος της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, κάνοντας λόγο για «φίλο» του, ο οποίος «πέτυχε πολλά για τη χώρα του, την Ευρώπη και τον κόσμο».

«Ο φίλος μου πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει πετύχει πολλά: για την χώρα του, για την Ευρώπη, για τον κόσμο. Χάρη σε αυτόν, η διατλαντική συνεργασία είναι στενή, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό και οι ΗΠΑ είναι για εμάς καλός και αξιόπιστος εταίρος. Η απόφασή του να μην είναι και πάλι υποψήφιος αξίζει αναγνώρισης», ανέφερε ο καγκελάριος μέσω Χ.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ τον ευχαρίστησε για τη «φιλία και τη σταθερή υποστήριξή του προς τον ισραηλινό λαό» ενώ τον χαρακτήρισε «πραγματικό σύμμαχο του εβραϊκού λαού».

Στις «δύσκολες αποφάσεις χάρη στις οποίες η Πολωνία, η Αμερική και ο κόσμος είναι ασφαλέστεροι και η δημοκρατία ισχυρότερη», αναφέρεται ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ στη δική του ανάρτηση και σημειώνει ότι «Γνωρίζω ότι κι εσείς καθοδηγηθήκατε από τα ίδια κίνητρα όταν ανακοινώσατε την τελική σας απόφαση, πιθανότατα την πιο δύσκολη», γράφει ακόμη.

Τον σεβασμό τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ εξέφρασαν και Γερμανοί πολιτικοί.

«Υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Η σημερινή απόφασή του αξίζει τον μεγαλύτερο σεβασμό», έγραψε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς

Στο ο ίδιο πλαίσιο με τους Χριστιανοδημοκράτες κινήθηκε το σχόλιο της αρχηγού των Πρασίνων Ρικάρντα Λανγκ. «Ο Τζο Μπάιντεν υπηρέτησε τη χώρα του με αξιοθαύμαστο τρόπο ως πρόεδρος. Και το κάνει και με αυτό το βήμα. (Έχει) τον απόλυτο σεβασμό μου!», δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Μάικλ Μάρτιν αντέδρασε  δημοσιεύοντας στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο νησί. Δηλώνει ότι άκουσε την είδηση της απόσυρσής του «με θλίψη και θαυμασμό», περιγράφοντας τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ ως «σταθερό φίλο της Ιρλανδίας» που παρείχε «ανεκτίμητη υποστήριξη για την ειρήνη και την ευημερία σε αυτό το νησί».

«Η περσινή του επίσκεψη θα μείνει για καιρό στη μνήμη μας ως μια ισχυρή απόδειξη της στενής μας σχέσης με τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε. «Η απόφαση (σ.σ. της απόσυρσης) ήταν αναμφίβολα δύσκολη, αλλά έγινε, όπως πάντα, με αξιοπρέπεια και φινέτσα.  Ξέρω ότι ο λαός της Ιρλανδίας θα ευχηθεί στον Πρόεδρο Μπάιντεν τα καλύτερα», καταλήγει ο υπ. Εξωτερικών της Ιρλανδίας.

Sports in

Παπαδόπουλος: «Είμαι πραγματικά περήφανος για αυτά τα παιδιά, αξίζουν το μετάλλιο»

Όσα δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής Νέων μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Eurobasket U20.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024