Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Βολιβία: Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο με 22 νεκρούς - Οι πρώτες στιγμές

Βολιβία: Σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο με 22 νεκρούς – Οι πρώτες στιγμές

Σε έναν ορεινό αυτοκινητόδρομο των Άνδεων που συνδέει τη Βολιβία με τη Χιλή, ένα φορτηγό έκανε προσπέραση με τραγικά αποτελέσματα.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε τροχαίο με σύγκρουση μεγάλου φορτηγού με λεωφορείο σε αυτοκινητόδρομο των Άνδεων στα δυτικά της χώρας που οδηγεί στη Χιλή. Ο διευθυντής του τμήματος Τύπου της Αστυνομίας της Λα Παζ, Νίλο Τόρικο, ανέφερε ότι το περιστατικό αναφέρθηκε στη 1:00 τοπική ώρα από τους κατοίκους της Πατακαμάγια, στα ορεινά.

«Ένα φορτηγό που επέστρεφε στη Βολιβία από τα σύνορα συγκρούστηκε με ένα λεωφορείο διεθνών μεταφορών της εταιρείας Nordic Buss, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Χιλή», δήλωσε ο Torrico. Αρχικά, η αστυνομία ανέφερε ότι 10 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, μετά από λίγες ώρες 16 ωστόσο ώρες αργότερα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είχε αυξηθεί σε 22, αφού τα νοσοκομεία ανέφεραν ότι 12 ακόμα άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο από πολλαπλά τραύματα που είχαν.

Οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν, επτά γυναίκες και επτά άνδρες, μεταφέρθηκαν αρχικά σε κοντινό κέντρο υγείας και οι πιο σοβαρά τραυματίες στο νοσοκομείο Corazón de Jesús στην πόλη El Alto, δίπλα στη La Paz. Η αστυνομία ερευνά το όνομα του οδηγού του φορτηγού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα, και αν ανήκε σε εταιρεία μεταφοράς προϊόντων, διότι υπάρχουν υποψίες ότι το όχημα μετέφερε λαθραίο υλικό από τη Χιλή στη Βολιβία.

Πέντε Χιλιανοί ανάμεσα στους τραυματίες

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο σε δρόμο των Άνδεων στη Βολιβία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο. «Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νίλο Τορίκο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι 18 επέβαιναν στο λεωφορείο και οι 4 στο φορτηγό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε δρόμο που συνδέει την Πατακαμάγια με την πόλη Τάμπο Κεμάδο στο δυτικό άκρο της Βολιβίας, κοντά στα σύνορα με τη Χιλή. Το λεωφορείο κατευθυνόταν στη Χιλή, ακολουθώντας μια πολυσύχναστη τουριστική διαδρομή μεταξύ των δύο χωρών της Νότιας Αμερικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της βολιβιανής αστυνομίας, ο οδηγός του φορτηγού έκανε έναν επικίνδυνο ελιγμό στην προσπάθειά του να προσπεράσει άλλο όχημα και εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπου συγκρούστηκε με το λεωφορείο. «Σε αυτό το σημείο, δεν επιτρέπεται η προσπέραση. Το φορτηγό έκανε έναν απαγορευμένο ελιγμό, που προκάλεσε αυτό το δυστύχημα», είπε ο Τορίκο.

Περίπου 1.400 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε τροχαία δυστυχήματα στη Βολιβία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Sports in

Μια κίνηση που «έδειξε» πολλά

Η πάσα του Κωστούλα στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού φανερώνει τον σωστό τρόπο σκέψης του νεαρού στράικερ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024