Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Simpsons: Είχαν προβλέψει την Κάμαλα Χάρις στην προεδρία των ΗΠΑ από το... 2000 - Το meme που έγινε viral

Simpsons: Είχαν προβλέψει την Κάμαλα Χάρις στην προεδρία των ΗΠΑ από το… 2000 – Το meme που έγινε viral

Η Lisa Simpson αναλαμβάνει πρόεδρος των ΗΠΑ, φορώντας μωβ κοστούμι και μαργαριταρένιο κολιέ, ντυμένη ακριβώς όπως Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της το 2021

Οι Simpsons αρχίζουν και γίνονται… τρομακτικοί, αφού ήδη από το 2000 είχαν προβλέψει τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ του 2024 και κυρίως την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα των αμερικανικών εκλογών και την ανακοίνωση της Κάμαλα Χάρις για τη διεκδίκηση του χρίσματων των Δημοκρατικών, η πλατφόρμα «X» (πρώην Twitter) πήρε φωτιά με τους χρήστες να συνδέουν την παρούσα εξέλιξη με ένα επεισόδιο των Simpsons «Bart to the Future» της 19ης Μαρτίου του 2000.

Το meme από τους Simpsons που έγινε viral

Στο, προ 24 ετών, επεισόδιο φαίνεται η Lisa Simpson να εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ φορώντας μωβ κοστούμι και μαργαριταρένιο κολιέ, ντυμένη δηλαδή ακριβώς όπως η Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της το 2021. Το meme με τους Simpsons έγινε αμέσως viral.

Στην ορκωμοσία του Μπάιντεν, που έγινε στις 20 Ιανουαρίου 2021, η Χάρις ήταν ντυμένη με ένα μωβ σύνολο, σχεδιασμένο από τον Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς, με παπούτσια του Σέρτζιο Χάντσον και ένα κολιέ από τον Γουίλφρεντο Ροσάντο.

Στο επειδόσιο, η Lisa εκλέγεται πρόεδρος και φαίνεται να φορά το μωβ κοστούμι και η υπόλοιπη οικογένεια να εγκλιματίζεται στον Λευκό Οίκο. Οι συμπτώσεις που συνεχίζονται είναι ότι η προεδρία της Lisa Simpson έρχεται μετά από μία προεδρία υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία προκάλεσε τεράστιο έλλειμμα στη χώρα.

Η Lisa, ως πρόεδρος στο επεισόδιο, λέει: «Όπως γνωρίζετε, έχουμε κληρονομήσει μια μεγάλη οικονομική κρίση από τον πρόεδρο Τραμπ».

Το «προφητικό» επεισόδιο της 19ης Μαρτίου του 2000

Το επεισόδιο αυτό συμπεριλήφθηκε σε ένα επεισόδιο που προβλήθηκε στις 19 Μαρτίου 2000, με τίτλο «Bart to the Future».

Ο Dan Greaney, ο οποίος έγραψε το επεισόδιο, είχε πει στο Hollywood Reporter τον Μάρτιο του 2016 ότι το επεισόδιο «ήταν μια προειδοποίηση για την Αμερική». «Οι Simpsons πάντα αγκάλιαζαν την υπερβολική πλευρά της αμερικανικής κουλτούρας… και ο [Τραμπ] είναι απλώς η εκπλήρωση αυτού».

Τελικά, είναι απλές συμπτώσεις ή προφητικές οι προβλέψεις των Simpsons; Είναι ένα ερώτημα που θα παραμείνει αναπάντητο. Πάντως, μέχρι να μάθουμε την αλήθεια έχει πλάκα να βλέπουμε γεγονότα από τα επεισόδια να επαληθεύονται στην σημερινή πραγματικότητα, πολλά χρόνια μετά.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024