Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ακτοπλοϊα: Καθυστερήσεις, μηχανικές βλάβες και ατυχήματα «πληγή» στον τουρισμό

Ακτοπλοϊα: Καθυστερήσεις, μηχανικές βλάβες και ατυχήματα «πληγή» στον τουρισμό

Ακρίβεια στα εισιτήρια και ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Καθυστερήσεις δρομολογίων, μηχανικές βλάβες, ατυχήματα και συλλήψεις. Μέσα σε λίγες ημέρες εκατοντάδες επιβάτες ταχυπλόων αλλά και συμβατικών πλοίων έχουν ταλαιπωρηθεί.

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρείες αντί να αποζημιώσουν τον κόσμο -όπως θα όφειλαν- κερνάνε τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται μεσοπέλαγα, μια… πορτοκαλάδα.

Μέσα λίγες ημέρες τα περιστατικά είναι πολλά.

Σαντορίνη, Σάββατο 20 Ιουλίου

7 επιβάτες που είχαν βγάλει εισιτήριο για τον Πειραιά, καταβάλλοντας 79,70 ευρώ το άτομο, είδαν έκπληκτοι το ταχύπλοο «CHAMPION JET 3» να αναχωρεί πέντε λεπτά νωρίτερα.

Δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν και ειδοποίησαν το Λιμενικό. Ο πλοίαρχος κλήθηκε μέσω διαύλου να επιστρέψει στο λιμάνι της Θήρας, δεν απάντησε, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι. Με τον κατάπλου στο Πειραιά, ο καπετάνιος συνελήφθη.

Πειραιάς, Παρασκευή 19 Ιουλίου

Το ταχύπλοο «CHAMPION JET», της ίδια εταιρίας, της SEAJETS, ήταν να αποπλεύσει για τη Νάξο στις εννέα και μισή το πρωί με άφιξη στις 2 παρά δέκα το μεσημέρι. Οι επιβάτες όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη.

«Ένα μεγάλο βραβείο στην Seajets που με το που μπήκαμε στο πλοίο μας είπαν ότι θα κάνουμε κάποιες ώρες παραπάνω γιατί θα πάμε με μείον κινητήρα. Δεν χάλασε στην πορεία. Όχι έτσι ξεκινήσαμε. Αλλά δεν προβληματίστηκαν. Σας κερνάμε και για την καθυστέρηση μια πορτοκαλάδα όσο βλέπετε να μας προσπερνάνε ψαροκάϊκα και φουσκωτά φλαμίνγκο», περιέγραψε επιβάτης στο facebook.

«Είχαμε κλείσει τα εισιτήρια για να ταξιδέψουμε για Νάξο εδώ και μέρες, χθες λάβαμε ένα mail, το οποίο μας ενημέρωνε ότι το ταξίδι θα διαρκέσει μια ώρα παραπάνω, σήμερα με το που επιβιβαστήκαμε μας ενημέρωσαν ότι έχει χαλάσει κινητήρας και το ταξίδι θα διαρκέσει παραπάνω. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο γεγονός με την συγκεκριμένη εταιρεία», τόνισε επιβάτης.

Μύκονος, Σάββατο 20 Ιουλίου

Το επιβατηγό «FAST FERRYS ANDROS» αποπλέει από το νησί. Από τις μηχανές του πλοίου προκαλούνται μεγάλα κύματα που φθάνουν στην ακτή.

Λουόμενοι χάνουν την ισορροπία τους, δύο τραυματίζονται, ξαπλώστρες και πετσέτες παρασύρονται από τα νερά. Με τον κατάπλου στη Ραφήνα ο πλοίαρχος συνελήφθη.

Σίφνος, Σάββατο 20 Ιουλίου

Επιβάτες περιμένουν υπομονετικά να επιβιβαστούν στο «CHAMPION JET 2».

Ξαφνικά ένας από τους κάβους κόπηκε και έπεσε πάνω σε μια μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες. Χάνουν την ισορροπία τους, πέφτουν στην προβλήτα. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν.

«Πετάνε» οι τιμές των ακτοπλοϊκών

Κι όλα αυτά με τις τιμές των εισιτηρίων να παραμένουν στα ύψη.

«Τα εισιτήρια ήταν πολύ πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι, είναι αισθητή η διαφορά της τιμής, δεν ξέρω πως θα πάει ο κόσμος διακοπές με αυτές τις τιμές».

«Πανάκριβα! τι με ρωτάτε; εγώ ήρθα από την Ικαρία κι έχω πληρώσει τα πάντα, 100 ευρώ καλύτερα να πήγαινα Μάλτα».

Στο «στόχαστρο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν μπει συγκεκριμένες καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024