Τρίτη 23 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ειρήνη Κουρούβανη: Ποια είναι η παραολυμπιονίκης που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό στην Πατησίων

Ειρήνη Κουρούβανη: Ποια είναι η παραολυμπιονίκης που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό στην Πατησίων

Η ΑμεΑ πρωταθλήτρια κινούνταν με το αναπηρικό της αμαξίδιο επί της Πατησίων όταν την παρέσυρε ο 36χρονος - Μεταφέρθηκε τραυματισμένη στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ ο οδηγός συνελήφθη

Οργή προκαλεί το τροχαίο που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (21/07), όταν 36χρονος μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε τραυματισμένη την ΑμεΑ πρωταθλήτρια Ειρήνη Κουρούβανη την ώρα που βρισκόταν επί της Πατησίων με το αναπηρικό της αμαξίδιο.

Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο με εγκατάλειψη είναι ένας 36χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μετά το τροχαίο ο 36χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από σταθμό Ο.Π.Κ.Ε. στην οδό Επτανήσου στην Κυψέλη.

Σε αλκοτέστ που του έγινε, διαπιστώθηκε πως οι τιμές αλκοόλ στο αίμα του κατά την πρώτη μέτρηση ήταν 0,75 mg/lt και 0,74 mg/lt κατά τη δεύτερη.

Συνελήφθη με τις κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση αλκοόλ, από αστυνομικούς του Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός της παραολυμπιονίκη, Ειρήνης Κουρούβανη, η οποία διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Συνελήφθη 36χρονος οδηγός αυτοκινήτου που παρέσυρε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες χθες (21-7-2024), από αστυνομικούς του Τμήματος Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ειδικότερα, ο εν λόγω οδηγός κινούμενος στην οδό Πατησίων, παρέσυρε γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο (με κινητήρα), η οποία βρίσκονταν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και την εγκατέλειψε τραυματισμένη, διαφεύγοντας από τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος.

Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα με εγκατάλειψη του υπαίτιου οδηγού, προέβησαν σε αδιάκοπες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου τελικά εντοπίστηκε, μετά από λίγο, ο εμπλεκόμενος οδηγός, ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ποια είναι η σπουδαία πρωταθλήτρια της ζωής, Ειρήνη Κουρούβανη

Η Ειρήνη Κουρούβανη γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό της Ηλείας. Ήρθε στον κόσμο με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται αρθρογρύπωση, πάθηση η οποία της υποχρέωσε να υποβληθεί σε πολλά χειρουργεία έως την ηλικία των 8 ετών – ρόκειται για μία σπάνια πάθηση που προκαλεί δυσκαμψία και λέπτυνση των άκρων, οδηγώντας στην περιορισμένη τους λειτουργικότητα.

Σπόυδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Αθηνών, ενώ το 1992 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τον τρόπο αντιμετώπισης της ζωής υπέρ-νικώντας τις δυσχέρειες της αναπηρίας της.

Η πρώτη της επαφή με τον αθλητισμό έγινε στο πανεπιστήμιο. ‘Έκτοτε, ο αθλητισμός έγινε μέρος της καθημερινότητάς της. Από το 1988 έως το 2000 απέσπασε 15 χρυσά, 8 αργυρά και 10 χάλκινα μετάλλια σε πανελλήνιους αγώνες στίβου για άτομα με ειδικές ανάγκες, κι αφού τα είχε σαρώσει όλα και είχε αντιληφθεί ότι μπορεί να σηκώνει πολλά… βάρη, άρχισε την άρση βαρών.

Πιο αναλυτικά, έλαβε μέρος σε εφτά παγκόσμια πρωταθλήματα τεσσάρων διαφορετικών αθλημάτων α) στίβος (Αθήνα ’97) β) αθλητικός χορός (Ολλανδία 1998) γ) Άρση βαρών σε πάγκο (Μαλαισία 2002, Ν.Κορέα 2006, Μαλαισία 2010) δ) Ιστιοπλοΐα (Ολλανδία 2016, Ισπανία 2019). Το 2015 έλαβε μέρος στην πρώτη παγκοσμίως υποβρύχια παράσταση χορού Drops of Breath. Έχει χορέψει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς και στο φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Έχει λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Αυτή την περίοδο είναι ενεργή αθλήτρια ιστιοπλοΐας και εργάζεται στον δημόσιο τομέα.

Στιγμιότυπα από την υποβρύχια παράσταση «Drops of Breath» στο Σούνιο το 2015

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον με ταχύτητα φωτός

Ο Βεζένκοφ επαναφέρει «ρυθμίσεις» που θα απογειώσουν το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024