Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Νονοί της νύχτας: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας των μπράβων

Νονοί της νύχτας: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι της συμμορίας των μπράβων

«Αγριεύουν αυτοί αγριεύουμε και εμείς» φέρεται να λέει ο «Αρκούδος» σε συνομιλία του με άλλο μπράβο του κυκλώματος

Νέοι διάλογοι που αποκαλύπτουν τη δράση της συμμορίας των μπράβων που πουλούσαν προστασία και εκβίαζαν δεκάδες καταστηματάρχες στην Αττική βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η σκληρή συμμορία είχε ως αρχηγό γνωστό πρόσωπο στις Αρχές τον λεγόμενο «Αρκούδο» που στο παρελθόν ανήκε σε ομάδες πολύ γνωστών νονών της νύχτας που σχετίζονταν με τη λεγόμενη Greek Mafia και έχουν δολοφονηθεί σε μαφιόζικες επιθέσεις.

Η αλλαγή

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» σε καταγεγραμμένη συνομιλία ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων με γυναίκα γίνεται λόγος για ανακατατάξεις μετά τις 14 Ιανουαρίου 2024 όπου και δολοφονήθηκε όπως λέει το «Μεγάλο Αφεντικό» με τα αρχικά Ζ.Β.

Πλέον τον έλεγχο της συγκεκριμένης συμμορίας μπράβων ανέλαβε άλλο ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού ο Β.Π.

Μπράβος: Ε τώρα έχει αναλάβει ο Β… Εμείς με αυτόν είμαστε, βέβαια είναι πιο καλά. Είμαστε πιο οργανωμένοι. Ε και πάμε καλύτερα.

Γυναίκα: Είστε πιο οργανωμένοι ε;

Μπράβος: Ε βέβαια. Υπήρχαν ανοχές με τον άλλον κατάλαβες; Ενώ με αυτόν δεν υπάρχουν ανοχές.

Οι «μπράβοι της νύχτας» ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα έπαιρνε εντολές κυρίως από τον Β.Π και η δεύτερη από έναν άλλο νονό της νύχτας με τα αρχικά Μ.Γ.

Υπάρχουν δε στιγμές που τα μέλη της μίας ομάδας μεταπηδούν στην δεύτερη. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που καταγράφεται μεταξύ «Αρκούδου» και ενός «μπράβου»

«Αρκούδος»: Αγριεύουν αυτοί αγριεύουμε και εμείς.

«Μπράβος»: Πω πω Φαρ Ουέστ, Φαρ Ουέστ κανονικά ε;

Η βόμβα σε οπαδούς

Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αφορμή είναι η χειροβομβίδα που έσκασε σε είσοδο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας όπου μένουν δύο οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Το ένα στοιχείο φέρνει το άλλο και στις συνομιλίες αποκαλύπτεται και μία άλλη σύνδεση: «Μπράβοι πουλούν προστασία και στα γήπεδα. Τέσσερις μάλιστα από αυτούς βρίσκονται κατηγορούμενοι και σε μία δεύτερη δικογραφία για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναικού πριν από λίγες ημέρες.

Στους διαλόγους τους αποκαλύπτουν και τα μεροκάματα στα γήπεδα:

«Μπράβος»: Έλα σερ

Άντρας: Που είσαι αγόρι μου;

«Μπράβος»: Που να είμαι; Εδώ σε ένα ένα γήπεδο ρε και κάνω ένα έξτρα τι να κάνω ρε φίλε;

Σύμφωνα μάλιστα με τις Αρχές, «στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που σχετίζεται με την προστασία και την «φύλαξη» των νυχτερινών καταστημάτων, παρατηρήθηκε επιπλέον ένα ευρύ φάσμα απασχόλησης τους σε εκδηλώσεις, αθλητικές, μουσικές ή άλλες, στις οποίες καλούνται από τους διοργανωτές για να τις περιφρουρούν και να επέμβουν σε τυχόν επεισόδια που προκληθούν μεταξύ θαμώνων».

«Τώρα που περνάει η μπογιά μου…»

Σε έναν άλλο διάλογο μπράβος -πάνω στον εκνευρισμό του – λέει σε συνομιλητή του ότι αυτός κρατάει το… Μενίδι.

Μπράβος 1 : Εγώ το Μενίδι το κράταγα μου λέει τριάντα πέντε χρόνια. Λέω στα α#@α μου τι κράταγες τριάντα πέντε χρόνια, τώρα εγώ το κρατάω του λέω. Δεν κρατάς εσύ κάτι.
Μπράβος 2 : Πω πω… Εντάξει μην, εντάξει εντάξει.
Μπράβος 1 : Τώρα που περνάει η μπογιά μου, σε 15 χρόνια δεν θα περνάει θα μαι μπάρμπας θα είναι άλλοι.

«Αν δεν φύγετε θα σας ξαναχτυπήσουμε…»

Οι κατηγορούμενοι «μπράβοι της νύχτας «δεν δίσταζαν να ξυλοκοπήσουν, ανυποψίαστους πολίτες. Όπως δύο Άγγλους πελάτες σε γνωστό strip show στη Λ. Συγγρού στις 17 Απριλίου 2024.

«Πληρώσαμε 600 ευρώ για τρεις ο καθένας ιδιωτικούς χορούς από γυναίκες του μαγαζιού. Το συνολικό ποσό που δώσαμε ήταν 1.800 ευρώ για χορούς και διακόσια ευρώ για τις μπύρες. Αφού είδαμε ότι μας χρέωσαν πολλά λεφτά χωρίς να καταλάβουμε το λόγο, ψάξαμε κάποιον υπεύθυνο να μιλήσουμε. Μιλήσαμε με κάποιον Γ…. στον οποίο πληρώναμε και τον είδαμε να παίρνει κάποιον στο τηλέφωνο και μας έλεγε ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι εδώ και να «φύγετε από το μαγαζί».

Είκοσι λεπτά αργότερα έφθασε μία μηχανή με δύο άτομα. Ήρθαν στη ρεσεψιόν προς το μέρος μας αφού πρώτα μπήκαν στο μαγαζί και μίλησαν με κάποιον. Αυτοί οι δύο ήταν φουσκωτοί με κοντά μαλλιά φορούσαν αμάνικα. Άρχισαν να μας σπρώχνουν έξω από το μαγαζί φωνάζοντάς μας. Καθώς μας έσπρωχναν ο ένας από αυτούς απώθησε εμένα και άκουσα ένα χτύπημα και είδα το φίλο μου λιπόθυμο πίσω μου».

Αμέσως μετά σύμφωνα με τη μαρτυρία οι δύο φουσκωτοί έγιναν καπνός λέγοντας στους δύο πελάτες ότι αν δεν φύγουν θα τους ξαναχτυπήσουν.

Η δράση τους έχει αποτυπωθεί σε δεκάδες κάμερες ασφαλείας. Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 49 άτομα. Οι Αρχές έχουν συλλάβει τους 14 από αυτούς, με τους 9 να έχουν πάρει ήδη το δρόμο για τη φυλακή.

Sports in

Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού σε περίπτωση που επιστρέψει ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ είναι αυτός που καθορίζει όλο το μεταγραφικό πλάνο του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024