Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ντέμη Γεωργίου: Τι είναι το σηπτικό σοκ που προκάλεσε τον θάνατό της

Ντέμη Γεωργίου: Τι είναι το σηπτικό σοκ που προκάλεσε τον θάνατό της

Η Ντέμη Γεωργίου είχε προσβληθεί από ένα μικρόβιο για το οποίο έπαιρνε παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη - Τι είπε η Ματίνα Παγώνη

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της πρώην παίκτριας του Masterchef, Ντέμης Γεωργίου. Η Ντέμη Γεωργίου υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη ενώ εργαζόταν στην Πάρο.

H  Ντέμη Γεωργίου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα όπου και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, όμως δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη σοβαρή λοίμωξη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη εξήγησε από τι ακριβώς είναι αυτή η λοίμωξη που οδήγησε την 39χρονη σεφ στον θάνατο.

«Η οξεία βακτηριακή λοίμωξη είναι ουσιαστικά από τα μικρόβια που συνυπάρχουν με τον ανθρώπινο οργανισμό. Το σηπτικό σοκ είναι η πολυοργανική ανεπάρκεια που ως αποτέλεσμά της, τα ζωτικά όργανα σταματούν να λειτουργούν. Από το ιατρικό ιστορικό, η κοπέλα δεν ένιωθε καλά και πήρε άδεια από τη δουλειά της για να ξεκουραστεί πριν λίγες μέρες.

Αν η κοπέλα είχε πάει σε νοσοκομείο όσο δεν αισθανόταν καλά και έκανε εξετάσεις θα έβλεπε τι συμβαίνει. Δυστυχώς δεν πρόλαβε. Θα είχε πιθανώς και άλλα συμπτώματα. Περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις της για να δούμε ποιο ακριβώς μικρόβιο, που ήταν και δυνατό, προκάλεσε το σηπτικό σοκ.

Τα βακτήρια μπαίνουν στους ιστούς και καταστρέφουν κύτταρα με αποτέλεσμα να δημιουργούν λοιμώδη σχέση με τον οργανισμό. Οι τοξίνες που απελευθερώνονται κάνουν και το σηπτικό σοκ στα όργανα. Τα συμπτώματα που δημιουργεί η λοίμωξη είναι κοινά και δεν ανησυχεί ο κόσμος για να πάει να το κοιτάξει.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφευχθεί και ο ασθενής μπορεί να την προλάβει αρκεί να επισκεφτεί έγκαιρα ένα γιατρό ήδη από τα πρώτα συμπτώματα», τόνισε η Ματίνα Παγώνη.

Ντέμη Γεωργίου: Είχε προσβληθεί από βακτηριακή λοίμωξη

Στενή της φίλη μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε πως η Ντέμη Γεωργίου είχε προσβληθεί από ένα μικρόβιο για το οποίο έπαιρνε παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη.

Παρά το ότι η Ντέμη Γεωργίου νόμιζε πως αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας της, το βράδυ του Σαββάτου ενημέρωσε τους φίλους της πως δεν ένιωθε καλά.

Μεταφέρθηκε κατευθείαν στο Κέντρο Υγείας της Πάρου (εργαζόταν στο νησί) αλλά σύντομα έπεσε σε κώμα. Χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ της έγινε ηλεκτροσόκ και επανήλθε αλλά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της με ελικόπτερο στην Αθήνα.

«Ήταν ήδη σε κωματώδη κατάσταση και είχε υψηλό πυρετό. Οι γιατροί μας είχαν ενημερώσει πως δεν θα τα καταφέρει, πως θα καταλήξει σύντομα και μας πρότειναν να είμαστε κοντά», είπε η φίλη της και συνέχισε:

«Λάτρευε να μαγειρεύει, ήταν πολύ δοτική και ό,τι κατάφερε το κατάφερε μόνη της».

Το ακόμα πιο τραγικό σε όλη τη θλιβερή υπόθεση είναι πως η Ντέμη Γεωργίου ετοιμαζόταν να παντρευτεί την αγαπημένη της Μαριαλένα Ξηρομερίτη τον Σεπτέμβριο, κάτι που δυστυχώς δεν πρόλαβε.

«Το πάρτι του γάμου της το οποίο ονειρευόταν, θα το κάνουμε στην κηδεία της», κατέληξε η φίλη της που με μεγάλη δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά της.

Sports in

Και θα στο ξεπληρώσει η ιστορία…

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μένει στο λιμάνι του και βάζει πλώρη για νέα θρυλικά κατορθώματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024