Μια νεαρή κοπέλα στις Σπέτσες έσωσε ένα γατάκι, το οποίο έπεσε στο λιμάνι και κινδύνευε με πνιγμό, καθώς από το σημείο περνούσαν πολλά πλοιάρια.

Το γατάκι παρέμεινε για πολλή ώρα στο νερό και κανείς δεν επιχείρησε να το σώσει.

Βούτηξε στη θάλασσα

Η νεαρή κοντοστέκεται λίγο, ρωτάει γιατί κανείς δεν βουτάει, και μετά «μπορώ να βουτήξω; Αφού δεν έχει πλοία». Η απάντηση ότι το να βουτήξει δεν είναι ασφαλές δεν την πτοεί. Ελέγχει ότι δεν έρχεται πλοίο, και πέφτει στο νερό χωρίς δεύτερη σκέψη. Γυρίζει κρατώντας το γατάκι στο χέρι.

Οι άλλοι ρωτούν αν το μωρό γατί είναι καλά και ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Το γατάκι είναι ασφαλές, έχει πλέον όνομα Spetsi και βγάζει διαβατήριο για Αμερική.

Το γατάκι της θάλασσας

Για το περιστατικό ανάρτηση έκανε και η δομή Spetses Care For Animals (SCFA). «Το γατάκι της θάλασσας! Που χάρη στην @cocogoz που έπεσε στην θάλασσα για να το σώσει, έχει πια όνομα, την λένε Spetsi και έχει και σπίτι στην Αμερική!

Η Spetsi είναι μια χαρά στην υγεία της και απολαμβάνει χάδια, φροντίδα και αγάπη!

«Θα επανέλθουμε με όλη την ιστορία της Spetsi. Αδέσποτες ιστορίες Σπετσών με αίσιο τέλος! Ευχαριστούμε όλο το κόσμο που με μηνύματα και τηλεφωνήματα ήθελαν να μάθουν αν είναι καλά η μικρή Spetsi!» γράφει χαρακτηριστικά η δομή στο Instagram.