Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στον Ωρωπό που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση κοντά στο Συκάμινο σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:40 και είχε κατεύθυνση αντίθετα από τον οικισμό, ενώ στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρότι το σημείο έχει καεί στο παρελθόν, έχει πλέον αναγεννηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στο μεταξύ ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Εθελοντής πυροσβέστης εισέπνευσε καπνούς

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Ωρωπού,  πυροσβέστης της Εθελοντικης Ομάδας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού μετά από εισπνοή καπνών.

Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο από τον γιατρό και πρώην δήμαρχο Ωρωπού Γιαννη Οικονομακο ο οποίος με τη βοήθεια άλλων εθελοντων μετέφεραν άμεσα τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού.

Εκεί με τη βοήθεια του γιατρού Αντώνη Μοναστηριώτη και του νοσηλευτικου προσωπικού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο.

Διαπιστώθηκε πως είναι εκτός κινδύνου ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού για να υποβληθεί σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις.