Ουκρανία: «Φιλορώσοι» χάκερ συνελήφθησαν για κυβερνοεπιθέσεις κατά της Δύσης
Η ομάδα χακτιβιστών NoNam κατηγορείται για επιθέσεις DoS σε ιστοσελίδες φορέων ου δημοσίου, στρατηγικών τομέων και βασικών δομών σε χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Για κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ισπανίας και άλλων χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμό τους με τη Ρωσία συνελήφθησαν τρεις «φιλορώσοι χάκερ» στην Ισπανία.
Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, κατηγορούνται για επιθέσεις «άρνησης παροχής υπηρεσιών» (DoS) σε ιστοσελίδες φορέων του δημοσίου, στρατηγικών τομέων και βασικών δομών, ανακοίνωσε η ισπανική πολιτοφυλακή.
Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο από έφοδο στο σπίτι ενός από τους υπόπτους, με μια σημαία του σοβιετικού σφυροδρέπανου να κρέμεται στον τοίχο.
«Οι επιθέσεις οργανώθηκαν από την ομάδα χακτιβιστών NoName, η οποία εμφανίστηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και είναι μία από τις πλέον δραστήριες» ανέφερε η ανακοίνωση της πολιτοφυλακής.
«Στο ιδρυτικό της μανιφέστο η ομάδα αυτή αναγνωρίζει ότι ‘θα απαντήσουν αναλογικά στις εχθρικές και ανοιχτά αντι-ρωσικές ενέργειες των Δυτικών Ρωσόφοβων».
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο νησί της Μαγιόρκα και στη Σεβίλη, ανέφερε η πολιτοφυλακή, χωρίς να διευκρινίζει αν οι τρεις συλληφθέντες πιστεύεται ότι συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση.
Η έρευνα της αστυνομίας πάντως συνεχίζονται.
Στις επιθέσεις DoS, οι διακομιστές-στόχοι κατακλύζονται με αιτήματα σύνδεσης και αδυνατούν έτσι να εξυπηρετήσουν τους πραγματικούς χρήστες. Με άλλα λόγια, η ιστοσελίδα παύει να λειτουργεί.
Στις αρχές Ιουνίου, η ομάδα NoName057(16) είχε αναλάβει την ευθύνη για επίθεση DoS εναντίον της Santa Barbara Systems, θυγατρικής της αμερικανικής General Dynamics που έχει αναλάβει την αναβάθμιση των παλιών αρμάτων μάχης Leopard που στέλνει η Ισπανία στην Ουκρανία.
«Στείλαμε τους πυραύλους μας DoS εναντίον ιστοσελίδων της ρωσοφοβικής Ισπανίας» είχαν γράψει τότε οι χάκερ στο Telegram.
- Γάζα: Το Ισραήλ παραδέχεται ότι καταλαμβάνει μεγάλα τμήματα της Λωρίδας και εκτοπίζει τους κατοίκους
- Η Βρετανία θέλει να επιταχύνει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών σ’ έναν «κόσμο που αλλάζει»
- Ο Τραμπ απειλεί εκ νέου το Ιράν με στρατιωτική δράση στην οποία «προφανώς θα εμπλακεί» το Ισραήλ
- Δένδιας: Η Ευρώπη απέχει «περίπου δέκα χρόνια» από την «αμυντική αυτονομία»
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ έχουν πλήξει πάνω από 100 στόχους των Χούθι που κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων
- Τουρκία: Δεν έχουμε πρόθεση να συγκρουστούμε με το Ισραήλ στη Συρία, αλλά δεν θα μείνουμε και παρατηρητές