Οκτώ νέες παραγωγές φέρνει η τέταρτη εβδομάδα του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη Ελλάδα ένας πολιτισμός» σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Δελφούς, Πάτρα, Χίο, Κιλκίς, Θήβα, Κω, Χαλκίδα και Βόλο.

Από 22 έως 28 Ιουλίου 2024, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις, περιπατητικές και ηχητικές περφόρμανς, εκθέσεις και μιούζικαλ που δημιουργήθηκαν πάνω στον κεντρικό θεματικό άξονα του θεσμού για το 2024, την έννοια της Σύγκρουσης.

Το πρόγραμμα της τέταρτης εβδομάδας περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις

22 και 23 Ιουλίου

Κάστρο Πάτρας  και Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Χίου

Η μουσικοχορευτική παράσταση Ερήνη – Μάλες έρχεται στη Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών, η περιπατητική περφόρμανς Γιώργης Ζάρκος: Τρεις πέτρες, μια βιτρίνα κι ένας εγκλεισμός, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άρη Μπαλή, παρουσιάζεται στο Κάστρο Πάτρας, ενώ η ομάδα Θέρος παρουσιάζει στο Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Χίου το προτζέκτ Κάμπος, ένα διακαλλιτεχνικό έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στρατή Βογιατζή που αποτελείται από ηχητικό περίπατο, θεατρική περφόρμανς και έκθεση φωτογραφίας.

ergon ensemble

24 και 25 Ιουλίου

Κιλκίς

Το εφηβικό μιούζικαλ τσέπης Ο Λούκυ Λουκ φοβάται, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα και μουσική Βαγγέλη Φάμπα, παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό χώρο αρχαίας Ευρωπού στο Κιλκίς.

Σεζόν

25 και 26 Ιουλίου

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η μουσικοθεατρική παράσταση Σεζόν, σε σκηνοθεσία Θανάση Κριτσάκη, παρουσιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

Μιχαήλ και Παντελής Καλογεράκος

26 και 27 Ιουλίου

Ρωμαϊκό Ωδείο Κως

Η μουσική παράσταση Νεφελοκοκκυγίες και τιτιβίσματα των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη και της Τώνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου έρχεται στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω.

27 και 28 Ιουλίου

Χαλκίδα

Τo Ergon ensemble ερμηνεύει τρία σύγχρονα έργα στη συναυλία Σύγκρουσις / Sýnkrousis, σε επιμέλεια, σύνθεση, παρουσίαση κειμένων Πάρι Μέξη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα, ενώ η Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση Τα μετά θάνατον: Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στον Βόλο.

Ειρηνή Μαλές

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: 22 – 28 Ιουλίου 2024

22, 23 Ιουλίου 2024

Μουσική
Ερήνη – Μαλές
Ρωμαϊκή Αγορά Δελφών

Εικαστικά / Περφόρμανς
Γιώργης Ζάρκος: Τρεις πέτρες, μια βιτρίνα κι ένας εγκλεισμός
Κάστρο Πάτρας

Θέατρο
Κάμπος
Οθωμανικό Λουτρό, Κάστρο Χίου

24, 25 Ιουλίου 2024

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Ο Λούκυ Λουκ φοβάται
Αρχαιολογικός χώρος αρχαίας Ευρωπού, Κιλκίς

25, 26 Ιουλίου 2024

Μουσική
Σεζόν
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

26, 27 Ιουλίου 2024

Μουσική
Νεφελοκοκκυγίες και τιτιβίσματα
Ρωμαϊκό Ωδείο Κω

27, 28 Ιουλίου 2024

Μουσική
Σύγκρουσις / Sýnkrousis
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα»

Θέατρο
Τα μετά θάνατον: Διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις

Οι προκρατήσεις θέσεων για τις εκδηλώσεις από 29/7 έως 9/8 ξεκινούν τη Δευτέρα 22/7 μέσω της νέας ιστοσελίδας του θεσμού: www.allofgreeceoneculture.gr