Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πίνετε νερό από τη βρύση του μπάνιου
Eταιρεία διεξήγαγε κάποιες μελέτες σχετικά με την ασφάλεια του νερού που πίνουμε από διάφορες πηγές γύρω από το σπίτι μας, μεταξύ αυτών και από την βρύση του μπάνιου.
Για κάποιο λόγο, όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας με μια μανιώδη δίψα, το νερό από την βρύση του μπάνιου μοιάζει για πολλούς ένας ελκυστικός τρόπος για να ξεδιψάσουν.
Μπορείτε να αποφύγετε να τρέξετε μέχρι κάτω για να πάρετε ένα ποτήρι νερό σε μια άθλια ώρα και έτσι μπορείτε να παραμείνετε σε κατάσταση ύπνου, επιτρέποντάς σας να βυθιστείτε εύκολα ξανά στον ύπνο σας – οπότε, ποιο είναι το πρόβλημα;
Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι οι γονείς σας είχαν δίκιο που σας φώναξαν όταν προσπαθούσατε να σφίξετε τα χείλη σας κάτω από τη ροή του νερού στον νιπτήρα του μπάνιου, καθώς αυτό δεν συνιστάται για κάποιο λόγο.
Και μια έρευνα το αποδεικνύει περίτρανα.
Γιατί έχει σημασία να μην πίνουμε νερό από την βρύση του μπάνιου
Η εταιρεία Scottish Water διεξήγαγε κάποιες μελέτες σε συνεργασία με την WaterSafe σχετικά με την ασφάλεια του νερού που πίνουμε από διάφορες πηγές γύρω από το σπίτι μας.
Μετά από αυτές τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι το δωμάτιο από το οποίο πίνουμε καθώς και το πόσο παλιό είναι το σπίτι σας μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο.
Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι ότι σε παλαιότερα σπίτια, το νερό που βγάζετε από τη βρύση της τουαλέτας σας θα είναι αναμφίβολα σαφώς λιγότερο φρέσκο από το αντίστοιχο της κουζίνας, λόγω της διαφοράς μεταξύ των δύο υδραυλικών συστημάτων.
Επίσης, σε ακίνητα πολλών χωρών πριν από το 1970, οι σωληνώσεις για το μπάνιο είναι από μόλυβδο και με την πάροδο του χρόνου, αυτό το «δηλητηριώδες» μέταλλο διαλύεται στην παροχή νερού, προκαλώντας πιθανώς μια σειρά από προβλήματα στον άνθρωπο.
Μετά το 1970 άρχισαν να αντικαθίστανται από πλαστικές και χάλκινες σωληνώσεις.
Η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ αναφέρει επίσης ότι τα παλιά σπίτια είναι πιθανότερο να έχουν σωληνώσεις από μόλυβδο, αλλά ακόμα και σε νεότερες κατασκευές μπορεί να υπάρχουν σωληνώσεις με περιεκτικότητα σε μόλυβδο έως 8%.
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου
- Ουκρανία: Παρίσι και Λονδίνο υπόσχονται να μην αφήσουν τον Πούτιν να «πετύχει τους σκοπούς του»
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Μια αλλαγή που ανατρέπει το σκηνικό
- Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μετά την ήττα στο Λονδίνο
- Θα μπουν οι ΗΠΑ στο στόχαστρο των εκδικητών ομολόγων;
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια